Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika noć za 'kraljeve'

VIDEO Deseci tisuća navijača Reala slavili naslov Lige prvaka u centru Madrida

Deseci tisuća navijača Reala proveli su noć uz fontanu u centru Madrida slaveći naslov prvaka Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deseci tisuća navijača Reala proveli su noć uz fontanu u centru Madrida slaveći naslov prvaka Europe, a samo 200 metara dalje uz drugu gradsku fontanu tekle su suze navijača Atletica, koji su nakon 2014. ponovno doživjeli šok u dramatičnom finalu Lige prvaka protiv istog suparnika.

"Ovi penali bili su lutrija. Mogli smo bolje igrati, ali najvažnije da je Real pobijedio", rekao je Hini 36-godišnji Ivan Jairo obučen u Modrićev dres, te je dodao: "Modrić je jedan od najboljih igrača".

Real Madrid je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio s 5-3 nakon što je utakmica završila 1-1. Odmah po završetku susreta u Milanu, kolone navijača s bijelim dresovima i španjolskim zastavama krenule su prema trgu rimske božice Cibeles, uz čiju fontanu navijači Reala tradicionalno proslavljaju naslove.

"Čekat ćemo ovdje igrače. Ovo je velika noć za nas", rekao je 50-godišnji Kolumbijac Martin zaogrnut klupskom zastavom. S obitelji je izašao na proslavu. "Bili smo na korak do poraza no sve je završilo dobro", istaknuo je.

Samo 200 metara dalje, na trgu rimskog boga Neptuna gdje Atleticovi navijači proslavljaju svoje pobjede, ostalo je nekoliko desetaka utučenih osoba u crveno-bijelim dresovima.

"Užasno, osjećam se užasno. Ne znam što bih vam rekao", izjavio je 35-godišnji Luis suznih očiju. "Igračima svaka čast na svemu", dodao je.

Nekoliko navijača nastavilo je skandirati Atleticu, no mnogi su se u tišini razilazili.

"Ponovno isto. Ne znam kako nam se ovo dogodilo opet", rekla je 47-godišnja Maria Fernandez. Atletico je izgubio u finalu Lige prvaka 1974. od Bayerna, a 2014. od Real Madrida. Ove sezone opet nisu uspjeli doći do prvog naslova prvaka Europe iako su prethodno eliminirali Barcelonu i Bayern.

Nekoliko navijača Reala slikalo se uz "neprijateljski" Neptunov spomenik, gdje su radnici rasklapali pozornicu za doček pobjednika. Deseci policajaca gledali su kako se mimoilaze pristaše dvaju suprotstavljenih rivala, jedni u tišini na putu kućama, a drugi uz pjesmu prema trgu Cibeles.

Tijekom čitavog dana simpatizeri dvaju klubova preplavili su grad miješajući se po trgovima, kafićima i gradskom prijevozu. Kad je utakmica počela život u glavnom gradu Španjolske je stao.

"Ovo je više proslava što nismo izgubili, nego što smo pobijedili", rekao je 48- godišnji Juan Leal koji je na proslavu 11. naslova prvaka Europe izašao sa 13-godišnjim sinom u Modrićevom dresu. "Bilo je teško. Patili smo no na kraju je sezona bila uspješna. Uvijek imamo velika očekivanja zbog povijesti ovog kluba, igrača i ranijih uspjeha", rekao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider