Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najgol Kupa kralja

VIDEO Čarolija na Camp Nouu: Messi zabio gol koji će se zauvijek pamtiti

Barcelona je pobijedila Athletic Bilbao 3:1 u finalu Kupa kralja na Camp Nouu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelci za Barcelonu bili su Lionel Messi u 20. i 74. te Neymar u 36. minuti, dok je za Athletic zabio Inaki Williams u 80. minuti. Barcelona je na taj način osvojila svoj 27. Kup kralja i ima ih najviše u Španjolskoj. Athletic ostaje na drugom mjestu s 23, dok je Real Madrid treći s 19 trofeja.

Benitez traži pojačanja: Ovo su tri najveće želje budućeg trenera Reala!

Messijev prvi pogodak mnogi su na društvenim mrežama već prozvali najljepšim u povijesti Kupa kralja. Messi je uzeo loptu na desnom boku, tridesetak metara od vrata Athletica, prošao kroz tri igrača, sjurio se u šesnaesterac, prošao još jednog braniča i potom pogodio lijevom nogom u bliži kut. Doista briljantno! Ako nije pogodak svih vremena Kupa kralja, onda je sezone i svakako jedan od najboljih golova u karijeri genijalnog Argentinca.

Kod drugog pogotka Nemyar se praktički ušetao s loptom u mrežu nakon sjajne akcije i konačne asistencije Luisa Suareza. U akciji je sudjelovao i hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji je odigrao dupli pas s Messijem pa proigrao Urugvajca, a ovaj je onda dodao Neymaru za laku realizaciju. Treći gol na utakmici i svoj drugi Messi je postigao nakon asistencije Danija Alvesa. Messiju je to bio 58. gol u sezoni.

Nakon jednog prekršaja na Neymaru u finišu utakmice, zaiskrilo je na travnjaku. Došlo je do naguravanja između igrača, no kritična situacija koja je prijetila većim incidentom ipak se relativno brzo smirila. Neymar je na kraju dobio žuti karton.

Xavi Hernandez, legendarni kapetan Barcelone, odigrao je posljednju utakmicu svoje velike karijere na Camp Nou. U 56. minuti ušao je umjesto Andresa Inieste. Nakon osvojenog prvenstva, Barcelona je tako osvojila i Kup kralja, ali za nju sezona još nije gotova, zapravo tek slijedi ono najvažnije. Katalonski klub 6. lipnja u Berlinu očekuje finalni ogled s Juventusom u Ligi prvaka. Barcelona ima priliku postati prvi klub koji je dva puta osvojio tri najvažnija trofeja u istoj sezoni, takozvani "treble". Prvi put joj je to uspjelo pod vodstvom Pepa Guardiole 2009.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider