Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri tek treći

Rijeka preokretom srušila Dinamo, Hajduk ostao prvi u HNL-u!

Rijeka je pobijedila Dinamo rezultatom 2:1 i preskočila ga na ljestvici, omogućivši Hajduku da ostane lider.

Rijeka - Dinamo 2:1, rezultat je dvoboja 14. kola HNL-a poslije kojeg vodeći na ljestvici ostaje Hajduk, zahvaljujući subotnjem trijumfu nad Lokomotivom. Riječani su ovim trijumfom izbili na drugo mjesto, a Dinamo je pao na treće.

Hajduk na vrhu HNL-a nakon dvije godine: Sušić i Tudor donijeli pobjedu!

Riječani vrijeđali Mamića, on im odgovorio 'bosanskim grbom'

Vrlo žustro krenuli su i Riječani i Zagrepčani što je rezultiralo velikim brojem žutih kartona koje je podijelio sudac Marko Matoc iz Zaprešića. S pregršt tenzija na terenu početno ispitivanje snaga nije dugo potrajalo, jer Dinamo je poveo vrlo rano, već u petoj minuti. Pivarić je ubacio s lijeve strane na pet metara, Vargić je ostao na crti, a Junior Fernandes u skoku nadmašio Zutu za prednost Modrih!

Pravih šansi nije bilo nakon tog pogotka, ali su gosti bili ti koji su imali nešto izglednije situacije iz kojih nisu uspijevali ozbiljnije ugroziti vrata Vargića. I onda, iz ničega je u 34. minuti utakmica počela ići na mlin Riječana. Francuski stoper Jeremy Taravel napravio je nevjerojatnu glupost, Marka Vešovića udario je glavom u glavu i Matoc mu je opravdano pokazao crveni karton. Do poluvremena su Modri zadržali vodstvo, ali su u nastavku relativno brzo kapitulirali.

Koliko Hajduk može ostati na vrhu Prve HNL?

Ukupno glasova:

Igrala se 50. minuta kada je Anas Sharbini izveo korner, a Miral Samardžić u skoku nadvisio Goncala Santosa i uz pomoć prečke i Matela (nije uspio očistiti loptu) svladao Ježinu. Nošeni glasnom podrškom oko 5.000 svojih navijača na Rujevici Riječani su krenuli po potpuni preokret, ali Dinamo je izdržao tih nekoliko minuta velikog pritiska i činilo se da utakmica ide u smjeru neriješenog ishoda.

Sharbini precizan za prvi poraz Dinama nakon 50 kola

Međutim, nije se predavala Rijeka, inicijativom je tražila pogodak za sva tri boda i on je stigao u 90. minuti. Nakon, činilo se, bezopasnog centaršuta s desne strane nesigurno je reagirao Dinamov vratar Antonio Ježina, odbio je loptu na koju natrčava Anas Sharbini i prizemnim udarcem pogađa donji desni kut za totalni delirij na Rujevici i prvi poraz Dinama u HNL-u nakon 50 utakmica odnosno 533 dana.

Jedan od najzanimljivijih bojeva za prvo mjesto otkako postoji HNL nastavlja se već u petak kada će Dinamo gostovati u Parku mladeži kod Splita, dok će Hajduk u nedjelju ugostiti Rijeku u jadranskom derbiju i izravnom obračunu za prvo mjesto.

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider