Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li to pravedno?

Utakmica registrirana 3:0 za Srbiju: Albanci u šoku, Srbi razočarani!

UEFA je donijela odluku da se utakmica neće ponoviti, a pobjednik je - Srbija!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija UEFA-e registrirala je prekinutu utakmicu Srbija – Albanija pobjedom domaćina 3:0, ali im je odmah oduzela tri boda!

Albanci šokirani odlukom UEFA-e: 'To nije pravda'

Određena je i kazna FSS-u, pa će sljedeće dvije utakmice kod kuće Srbi igrati pred praznim tribinama. Također, tamošnji će savez morati platiti 100 tisuća eura kazne, baš kao i albanski nogometni savez.

Srbija će bez publike dočekati Dansku 13. lipnja te Armeniju 4. rujna 2015. godine. Podršku navijača imat će samo protiv Portugala, 11. listopada.

TEMA DANA: Kako komentirate odluku UEFA-e u vezi Srbije i Albanije?

UEFA za prekid očito okrivila Albance, Srbi mogli i gore proći

Tako je završila trakavica čiji su pozitivan ishod priželjkivali i Srbi i Albanci. Domaćin se nadao da će za UEFA-u, kao i za njih, najvažnije biti tko je provocirao, a ne tko je autor sramotnih nereda. Albanska se pak strana nadala kako će oni ispasti potpuno nevini.

I jedni i drugi živjeli su ovih dana u povećoj zabludi iščekujući odluku iz Nyona. Zato su nakon vijesti iz o kaznama razočarani i jedni i drugi.

Na kraju je UEFA za neodigravanje utakmice očito okrivila Albance koji nisu htjeli nastaviti meč nakon pražnjenja tribina. No, tko bi im zamjerio nakon fizičkih napada huligana. Također, ekstremistička zastava Velike Albanije i dron, zbog čega je i sve počelo, sigurno nisu išli u prilog gostima.

Srbiji su pak oduzeti bodovi zbog nevjerojatno loše organizacije i upada navijača na teren koji su tukli albanske nogometaše, što je neoprostivo. To je treći u nizu velikih incidenata srpskih navijača nakon neodigrane utakmice u Genovi prije nekoliko godina te rasizma u Kruševcu na U-21 utakmici Srbije i Engleske.

Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA-e bit će dostavljeno srpskom nogometnom savezu u sljedećih pet dana. Od dana primitka obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana najaviti žalbu Komisiji za žalbe UEFA-e. Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA-e.

Je li odluka UEFA-e o utakmici Srbija - Albanija pravedna?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider