Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne mogu razumijeti'

Albanci šokirani odlukom UEFA-e: 'To je skandalozno, nevjerojatno!'

Izbornik albanske nogometne reprezentacije Talijan Gianni De Biasi razočaran je odlukom Europske nogometne federacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je prekinutu utakmicu Srbija - Albanija registrirala rezultatom 3-0 za Srbiju, ali i istovremeno kaznila srpsku reprezentaciju s oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016, dvije utakmice pred praznim tribinama te 100 tisuća eura kazne.

TEMA DANA Kako komentirate odluku UEFA-e u vezi Srbije i Albanije?

"Razočaran sam presudom i ne mogu razumjeti odluku Disciplinske komisije. Teško mi je prihvatiti da smo poraženi na više strana, to nije pravda. Oduzeto nam je ono što smo izborili na terenu," kazao je De Biasi za talijanske medije.

Talijanski stručnjak je najavio kako će se Albanski nogometni savez žaliti na ovu odluku. Recimo i kako su Albanci također dobili 100 tisuća eura kazne.Obje strane imaju rok od pet dana za žalbu koju je najavio predsjednik Albanskog nogometnog saveza Armand Duka.

"Nećemo se zaustaviti na ovome. Uložit ćemo žalbu i boriti se za naša prava," kazao je Duka dodavši: "Razočaran sam, odluka UEFA nije pravedna i nismo je zaslužili, ali donekle je očekivana. Ovo rješenje nikome ne odgovara i nije pravedno", dodao je Duka.

Oglasio se i predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokrri koji je rekao kako je odluka UEFA-e "skandalozna i politička odluka".

"Ne razumijem odluku Uefe. To je skandalozna i politička odluka. Sjedalice su bacane na travnjak, reprezentativci Albanije su fizički napadnuti, a UEFA je pobjedu dodijelila Srbiji. Stvarno nevjerojatno," kazao je Vokrri.

Edi Rama: Odluka UEFA-e je politička

Albanski premijer Edi Rama izjavio je u petak kako je odluka Disciplinske komisije UEFA-e "politički motivirana".

"UEFA je donijela političku odluku i izjednačila agresora, onoga koji je odgovoran za fizičko nasilje, s onima koji nisu bili ni fizički niti psihički sposobni nastaviti utakmicu, a to su albanski igrači. Danas pravda nije zadovoljena. Albanski nogometni savez dobro je postupio kada se odlučio započeti pravnu borbu", izjavio je Rama.

Usto je Rama ocijenio kako nije pravedno kazniti i srpski i albanski nogometni savez sa po 100,000 eura jer je Srbija kao organizator isključivi krivac za događaje na stadionu pogotovo što je albanskim navijačima bio zabranjen dolazak.

"UEFA nije u obzir uzela niti rasizam koji je bio otvoreno manifestiran tijekom utakmice", dodao je Rama.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. listopada u 42. minuti pri rezultatu 0-0 kada se iznad travnjaka stadiona Partizana pojavio mali leteći objekt na daljinsko upravljanje s albanskom zastavom. Srpski nogometaš Stefan Mitrović uhvatio je zastavu, a na njega su potom nasrnuli albanski nogometaši u pokušaju da mu je otmu. Na teren je potom utrčalo nekoliko navijača i nastala je opća tučnjava, pa je sudac utakmice Martin Atkinson iz Engleske odlučio prekinuti dvoboj.

Je li odluka UEFA-e o utakmici Srbija - Albanija pravedna?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider