Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zasad ne koštaju ništa

Oni postaju slobodni na ljeto: Zvijezde kojima se smiješe transferi

Prvog dana godine ispred nas kreće zimska transfer ludnica u kojoj će se naći i imena sljedećih nogometaša.

Prvog siječnja 2016. kreće tzv. zimski 'mercato'. Tržište nogometaša će još jednom eksplodirati, a transferi će postati vruće vijesti diljem Europe. S obzirom na situaciju u mnogim velikanima, mogla bi ovio biti prava transfer ludnica.

Barcelona će nakon FIFA-ine kazne, koja sad prijeti Realu, Atleticu, Arsenalu, Chelseaju i ostalima, moći registrirati nogometaše, a sigurno će htjeti i kupovati nove. Real bi se također mogao pojačati, naročito ako se glasine o kazni FIFA-e počnu potvrđivati. Chelsea hitno mora na remont, Van Gaal i dalje želi trošiti novac Man Uniteda, Klopp gradi novi Liverpool

Zanimljivo, mnogi bi nogometaši mogli besplatno završiti u novim klubovima. Oni kojima na ljeto istječe ugovor, već sad će moći potpisati s novim poslodavcem ili će ih klubovi prodati već sad da zarade barem neku odštetu. Takvih je podosta, a izdvojili smo neke. To ne znači da neće uskoro potpisati nove ugovore s trenutnim klubovima, ali zasad nema informacija da su to već učinili.

Među njima ima dosta onih od preko 30, ali ima i nogometaša koji nisu u posljednjim dionicama svojih karijera.

Sofiane Feghouli (25, Valencia) – tržišna vrijednost 18 milijuna eura (Transfermarkt)

Ofenzivni veznjak Sofiane Feghouli u Valenciji je već pet godina. Španjolci ga još uvijek nisu nagovorili na novi ugovor, a vjerujemo kako bi ovog Alžirca mnogi poželjeli u svojim redovima. Spominjali su se Chelsea i Man United kao zainteresirani kupci, no mogao bi završiti doslovno bilo gdje.

Xabi Alonso (34, Bayern) – 6 milijuna eura

Bask je s 34 godine još uvijek poželjan stup veznog reda. Novi ugovor s Bayernom nema, možda čeka odluku Guardiole koji bi ga, ako napusti München, poveo sa sobom. Prije se spominjao i povratak u Liverpool, ali u međuvremenu je stigao Klopp koji možda imao drugačiji stav.

Darijo Srna (33, Šahtar) – 6 milijuna

Kapetan hrvatske reprezentacije u Šahtaru je već 12 godina. Selili su ga skoro svako ljeto, no on je ostao vjeran klubu iz Donjecka čak i kad su morali u izbjeglištvo. Spominjao se prošle godine odlazak u United, sada ga navodno želi Arsenal. Skoro da ne možemo povjerovati da Srna možda ode u neki drugi klub.

Ezequiel Lavezzi (30, PSG) – 12 milijuna

Lavezzi igra posljednju sezonu u Parizu gdje nije u prvom planu. Poznato je da Barca traži iskusnog i jeftinog napadača pa je ove jeseni u tom kontekstu iskakalo njegovo ime. Spominjao se i Juventus u kojem se u međuvremenu razigrao Mandžukić.

Zlatan Ibrahimović (34, PSG) – 15 milijuna eura

Da, Ibra nema novi ugovor i vidjet ćemo hoće li PSG zadržati. O tome ovisi i rasplet u Ligi prvaka, ali prvenstveno Zlatanova volja o daljnjem nastavku karijere. Već je rekao kako ga ne zanima SAD ili Azija, on smatra kako još uvijek nije sve rekao u europskom nogometu. Povratak u Milan ili Premierliga? Bit će to zanimljiv rasplet za što god se odluči.

Branislav Ivanovic (31, Chelsea) – 17 milijuna

Kad se samo sjetimo prošle sezone i kakva je forma pratila srpskog reprezentativca. Ove sezone je totalno drukčija situacija, jer Chelsea igra sramotno i nalazi se skoro na dnu Premierlige. U to sivilo se uklopio i Ivanović koji ipak drži cijenu kao jedan od najboljih braniča u Europi. Vidjet ćemo hoće li preživjeti Abramovičevu čistku koja kreće od obrane.

John Terry (35, Chelsea) – 4 miljuna eura

Isto vrijedi i za 'kapetana, vođu, legendu' koji je sada višak na Stamford Bridgeu. Učinio bi svima uslugu kada bi se oprostio, ali on to još ne spominje. Ugovor novi mu vjerojatno neće ponuditi, a moguće je da se otisne preko Atlantika u MLS.

Ostali igrači kojima ugovor istječe na ljeto:

Joel Matip (24, Schalke) –14 milijuna eura
Ever Banega (27, Sevilla) - 15 milijuna eura
Victor Valdes (33, Manchester United) - 5 milijuna eura
David Villa (34, New York) - 7 milijuna eura
Gregory van der Wiel (27, PSG) - 9 milijuna eura
Samir Handanovic (31, Inter) - 15 milijuna eura
Charlie Austin (26, Queens Park Rangers) - 13 milijuna eura
Joel Campbell (23, Arsenal) - 5 milijuna eura
Raul Meireles (32, Fenerbahče) - 5 milijuna eura
Michael Carrick (34, Manchester United) - 4 milijuna eura
Andre Carrillo (24, Sporting Lisabon) - 12 milijuna eura
Daniel Agger (31, Brondby) – 4 milijuna eura
Mathieu Flamini (31, Arsenal) - 4 milijuna eura
Jon Flanagan (22, Liverpool) - 7 milijuna eura
Branimir Hrgota (22, Borussia Mönchengladbach) - 3.5 milijuna eura
Riccardo Montolivo (30, Milan) – 6 milijuna eura
Mehmet Topal (29, Fenerbahče) - 12 milijuna eura
Ron Vlaar (30, AZ Alkmaar) - 6 milijuna eura

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider