Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odbijena žalba

Šok u Barceloni: FIFA im zabranila dovođenje igrača do 2016.!

Fifina žalbena komisija odbila je žalbu Barcelone pa tako Katalonci u naredna dva prijelazna roka ne smiju dovoditi nove igrače!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prijevodu, u 2015. godini na Camp Nou neće dolaziti nova lica, što je težak udarac za španjolskog doprvaka.

Podsjetimo, FIFA je Barcu kaznila još u travnju, zbog transfera maloljetnih igrača, ali je žalba odgodila izvršenje kazne te su se uspjeli organizirati i dobro pojačati tijekom ljeta.

Tako su na Nou Campu prije dva dana predstavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, Urugvajac Luis Suarez, Čileanac Claudio Bravo, Francuz Jeremy Mathieu, Nijemac Marc-Andre ter Stegen i Belgijac Thomas Vermaelen. No, ta se praksa neće ponoviti i u 2015., s obzirom na to da se Fifina zabrana odnosi na dva prijelazna roka, zimski i ljetni u sljedećoj godini.

Osim toga, Barcelona će na FIFA-in račun morati uplatiti 450.000 švicarskih franaka te u 90 dana regulirati nepravilnosti vezane za transfere maloljetnih igrača.

Uz Barcelonu, FIFA je kaznila i Španjolski nogometni savez sa 500.000 švicarskih franaka. Španjolskom nogometnom savezu dan je period od jedne godine, unutar kojeg mora regulirati i uskladiti pravilnike o dovođenju inozemnih maloljetnih igrača u španjolske klubove. (Hina / VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider