Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zvoni alarm za uzbunu

Talijani opasno prijete: Englezi ostaju bez jednog kluba u Ligi prvaka?

Katastrofalno otvaranje u Ligi prvaka imali su engleski klubovi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon jednog i pol odigranog kola u novoj sezoni Lige prvaka engleski klubovi imaju mizeran učinak - u šest odigranih utakmica upisali su pet poraza i jednu pobjedu, onu Chelseajevu protiv Maccabija iz Haife.

Skor je to kojem se nisu nadali niti najveći pesimisti na Otoku, a alarm za uzbunu zazvonio je zbog činjenice da su ti takvi rezultati počeli utjecati i na status Engleskog nogometnog saveza na ljestvici UEFA-e.

Engleska i dalje drži treću poziciju koja jamči četiri kluba u Ligi prvaka za sezonu 2017./2018. (za iduću sezonu status je već definiran), ali Talijani im se opasno primiču. Iskoristili su to što se Englezima na trenutnoj ljestvici brisao koeficijent 18.357 za sezonu 2010./2011., istu onu u kojoj je Italija imala 11.571 i stanje je sada takvo da je Engleska (iza nedodirljive Španjolske i Njemačke) trećeplasirana s nacionalnim koeficijentom 65.659, a Italija ima 61.605.

Velika je ovo prednost za Engleze, ali ne i nedostižna, pogotovo ako njihovi klubovi nastave u ovakvom (gubitničkom) ritmu.

S druge strane, Talijani imaju više aduta u Europa ligi - natjecanju u kojem su suparnici znatno lakši. Napoli, Lazio i Fiorentina su njihovi predstavnici, dok Liverpool i Tottenham brane boje Engleza nakon što su u pretkolima ispali West Ham i Southampton. Ovo je vrlo bitno zbog toga što, bodovno gledano, jednako vrijede pobjede i remiji u Europa ligi poput onih u Ligi prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider