Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaplijenili dokumente

Švicarska policija upala u sjedište FIFA-e, otvorena istraga!

Švicarske vlasti objavile su u srijedu kako su otvorile istragu protiv pojedinaca koji su bili članovi Izvršnog odbora Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) 2010. godine zbog sumnje u pronevjeru i pranje novca tijekom izbora zemalja domaćina svjetskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ured švicarskog glavnog tužitelja objavio je kako ispituje 10 osoba koje su bile članovi IO FIFA-e 2010. godine kada je SP 2018. dodijeljeno Rusiji, a SP 2022. Kataru.

Brojna uhićenja u FIFA-i, 'pao' potpredsjednik!

Također, iz središta FIFA-e zaplijenjeni su dokumenti pohranjeni u njihovim IT sustavima pa preostaje za vidjeti hoće li istraga rezultirati podizanjem optužnice i eventualnim oduzimanjem SP-ova Rusiji i Kataru.

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko zanijekao je kako su uhićenja FIFA-inih dužnosnika koja su se dogodila u srijedu rano ujutro povezana s ruskom uspješnom kandidaturom za domaćinstvo SP-a 2018., dok su iz FIFA-e odbili komentirati navode Ureda švicarskog glavnog tužitelja.

Podsjećamo, švicarska policija je na zahtjev američkih vlasti u srijedu ujutro uhitila šestoricu visokih dužnosnika FIFA-e u hotelu u Zurichu zbog sumnji u umiješanost u korupciju i to uoči godišnjeg kongresa FIFA-e tijekom kojega će se u petak održati izbori za predsjednika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider