Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač neće kalkulirati

Sve oči uprte u Modrića: Real sa zebnjom i strahom prati Hrvatsku!

Realovi stručnjaci pratit će utakmicu Hrvatske i Norveške budnim okom, sigurno i s određenom zebnjom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska večeras na Maksimiru ima meč loptu za odlazak na Euro. Jer, ako Norveška padne, doista bi bile male šanse da Hrvatska na kraju ne bude među prve dvije reprezentacije skupine. To bi bilo čudo neviđeno.

Strah od nereda na Maksimiru: Sjetimo se San Sira! 'Podgoricu' se mora spriječiti!

Subotnji derbi: Utakmica koja određuje smjer kvalifikacija

Još uvijek ostaje otvorenim u kojem će sastavu i rasporedu Hrvatska istrčati na Maksimir. Hoće li se Niko Kovač odlučiti za igru s dva isturena napadača u formaciji 4-4-2 ili će se prikloniti sustavu 4-2-3-1?
Nije ni važno, Hrvatska je realno favorit kako god okrenuli, treba i mora ići na pobjedu. Prema svemu sudeći Luka Modrić će krenuti od prve minute. Pitanje je u kakvom je stanju hrvatski veznjak nakon odrađenog „el clasica“ i viroze koja ga je zahvatila pred dolazak u Zagreb?

Modrić je dugo bio ozlijeđen, jedna iscrpljujuća i zahtjevna utakmica, kakav je bez sumnje derbi Barcelone i Real Madrida, k tome popraćena virozom, može ostaviti velikog traga na svakome pa i na najvećoj hrvatskoj zvijezdi. Postavljenjem Modrića od prve minute Kovač daje do znanja da ne želi kalkulirati i da želi što prije riješiti pitanje pobjednika. Vjerojatno je plan da se Modrića izvadi ranije, ako Hrvatska u prvom poluvremenu ili početkom drugog osigura pristojnu prednost. S takvim raspletom situacije zasigurno bi se zadovoljili i u Realu, možda su Madriđani i zamolili Kovača da o tome povede računa. Carlu Ancelottiju nije svejedno koliko će Modrić igrati, jasno da ga želi imati spremnog i ornog za nastavak natjecanja u Primeri i Ligi prvaka.

Realovi stručnjaci pratit će utakmicu budnim okom, sigurno i s određenom zebnjom da se, ne daj Bože, ne bi što dogodilo njihovom glavnom kreatoru. Treba li podsjetiti da se Modrić ozlijedio na utakmici hrvatske reprezentacije s Italijom na Meazzi. Obnova ozljede bila bi prava katastrofa za Hrvatsku ali i za Real. Koliko Modrić znači Realu mogli smo dobro vidjeti posljednjih tjedana kada su se o hrvatskom veznjaku raspisali vodeći španjolski mediji nazivajući ga mozgom i motorom „kraljeva“. Modrić je opravdao očekivanja partijom u „el clasicu“. Iako je Real izgubio, igrao je značajno bolje nego u nekim prethodnim utakmicama kada nije bilo hrvatskog veznjaka. Real će obratiti pažnju i na svojeg "wunderkinda" Martina Odegaarda u redovima Norveške. Odegaard bi mogao ući u drugom poluvremenu,

Kako god, nema sumnje da će na golu Hrvatske biti Subašić, u zadnjem redu najvjerojatnije Srna, Ćorluka, Vida i Pranjić, u veznom redu Modrić, Brozović, Rakitić, Perišić, možda i Olić ako sustav bude 4-2-3-1, a u napadu Mandžukić. Tijekom utakmice vjerojatno će dolaziti do transformacija i promjena mjesta, ovisno o rezultatu, pa će se tako Olić s desnog krila podizati do Mandžukića u napad i obratno.

Kako god okrenuli Hrvatska je dosta kvalitetnije od Norveške i trebala bi od početka nametnuti svoju igru posjeda lopte, kratkih pasova i izmjene ritma. Hrvatska je dominirala terenom protiv Italije na Meazzi gdje neće onda protiv Norveške. No, sve to ne znači zajamčenu pobjedu. Norvežani nemaju neke izražene zvijezde ali nisu ni anonimci, imaju solidnu momčad, to pokazuju i rezultati u kvalifikacijama, sasvim sigurno su sposobni iznenaditi. Nadajmo se da im to neće uspjeti na Maksimiru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider