Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neka se tradicija održi

Subotnji derbi: Utakmica koja određuje smjer kvalifikacija

Pred nama je peto kolo u skupini H, nakon subotnjih utakmica bit ćemo točno na pola kvalifikacijskog programa za Euro 2016.

Hrvatska i Norveška igraju od 18:00, a u isto vrijeme će i Robert Prosinečki na klupi Azerbajdžana krenuti po prve bodove protiv Malte.

Važna za vrh je i utakmica Bugara i Talijana koji u večernjem terminu igraju u Sofiji.

Podsjetimo se zajedno ljestvice: Hrvatska i Italija na vrhu s 10 bodova, naši imaju nešto bolju gol razliku. Norvežani su odmah tu iza, imaju samo bod manje od vodećeg dvojca. Slijede Bugari, Malta i Azerbajdžan.

Neka se tradicija održi

Na Euro izravno idu prva dva iz skupine i najbolji od svih trećeplasiranih. Ostali trećeplasirani će u doigravanje. Dakle, po ljestvici u subotu na Maksimiru je derbi kola ove skupine. Prvi protiv trećeg.

Hrvatska i Norveška nikada nisu igrali natjecateljsku utakmicu, ali jesu čak tri prijateljske. I tu su naši bez poraza, odnosno dvije pobjede, u Zagrebu i Rijeci s po 2:1, i najrecentnija od njih bila je uoči Eura u Poljskoj, igralo se u Oslu, bez pobjednika, 1:1. Nadamo se da se tradicija neće pokvariti ni sutra.

I Norvežani su odradili trening u Maksimiru. Puni su samopouzdanja jer su u kvalifikacijama, nakon uvodnog poraza od Italije, nanizali tri pobjede. Norvežani imaju nekoliko aduta koji bi mogli priprijetiti Subašiću, a najviše se priča o Realovom čudu od djeteta 16-godišnjem Martinu Odegaardu.

Norvežani optimisti: Imamo dobre šanse!

Iako njihov izbornik ponavlja kako se koncentriraju na treće mjesto, jer su mlada momčad u stvaranju, Norvežani će sutra tražiti svoju šansu za bodove.

"Zadovoljan kako smo odradili ovaj tjedan, bio je jako dobar intenzitet i kvaliteta treninga. Baš je motivirajuće voditi ovu grupu igrača, ovo su igrači koji žele razviti sebe i pobjednički duh", izjavio je Per-Mathias Hogmo.

Celticov veznjak Stefan Johansen svjestan je što Norvešku čeka na Maksimiru: "Bit će to jako teška utakmica za nas, Hrvatska je jaka kod kuće, no mislim da imamo dobre šanse. Trebamo izaći na teren i igrati našu igru."

Sljedeće, šesto kolo igra se za dva i pol mjeseca, i Hrvatska će opet biti domaćin, i to Italiji. Naši su vrlo dobro otvorili kvalifikacije, a sada u petom i šestom kolu slijede prijelomne utakmice koje nam završnicu kvalifikacija mogu učiniti bezbrižnom ili zakomplicirati stvari. Vidjet ćemo već ove subote u kojem smjeru će krenuti ta priča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider