Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolumna Ivice Mede

Ovo se ne pamti: Eduardo da Silva konačno dobio nasljednika!

Ángelo Henríquez dobra je vila Zorana Mamić, ali i njegov pun pogodak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čileanski napadač u Opatiji je spasio trenera Dinama od neviđene sramote, možda i otkaza, zabivši jedanaesterac za produžetak u samom finišu utakmice, a u produžetku je dodao još tri komada za ukupnu pobjedu „modrih“ od 4:2 i prolazak u četvrtfinale Hrvatskog kupa.

Dinamo se spasio sramote protiv četvrtoligaša nakon penala u 89.!

Henríquez je do sada u svim natjecanjima za Dinamo nastupio u 13 utakmica i zabio 12 pogodaka: pet u prvenstvu, pet u Kupu i dva u Europskoj ligi. To je fantastičan učinak koji nam daje za pravo reći da je Henríquez istinsko pojačanje za Dinamo i dobra procjena Zorana Mamića. Ne sjećamo da je itko imao takav golgeterski start u dresu Dinama. Po tomu je nadmašio i Eduarda da Silvu, najboljeg napadača Dinama u posljednjih petnaestak godina. Henríquez se po svemu čini kao dostojan Eduardov nasljednik.

Čop postaje pričuva Henríquezu?

Sve nabrojano sugerira kako bi Duje Čop u najskorije vrijeme mogao postati drugorangirani napadač Dinama ili ako želite, pričuva Henríquezu.

Da Zoran Mamić ima sve manje povjerenja u Čopa, moglo bi se zaključiti i po tomu što ga je izveo iz igre na poluvremenu i uveo Henríqueza koji se na kraju prometnuo u junaka utakmice. Kada trener izvadi glavnog napadača u poluvremenu utakmice s niželigašem, a nema naznake da se ozlijedio, to nešto govori.

Salzburg će ponuditi odgovor

Nakon kalvarije „modrih“ protiv Red Bulla, Mamić je zanijekao da postoje nesporazumi između njega i Čopa, kojeg nije ni vodio u Salzburg. Razlog je, kako kaže, nespremnost Čopa nakon ozljede.
Čop se vratio u momčad na utakmici s Osijekom, zabio je pogodak nakon dužeg posta, no iznenada je prestao davati izjave, što je prilično simptomatično.

Mamić tvrdi da su Dinamu potrebni i Čop i Henríquez, što je sasvim logično, no samo jedan od njih dvojica može biti prvi napadač, a Dinamo ne igra s dva napadača. Tko je od njih dvojice u ovom trenutku Mamićeva prva opcija, dat će utakmica sa Salzburgom u Zagrebu. To je utakmica sezone za Dinamo, a u takvim utakmicama samo najbolje snage izlaze na travnjak.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider