Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliko ulaganje

Bivši Lovrenov klub realizirao najveći transfer u povijesti

Engleski prvoligaš Southampton potpisao je petogodišnji ugovor s marokanskim reprezentativcem Sofianeom Boufalom za rekordnih 18.7 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sofiane Boufal (22) je zabio 12 golova u 34 utakmice za francuskog prvoligaša Lille prošle sezone, pomogavši tako klubu da stigne do finala francuskog kupa i prvenstvo završi na petom mjestu. 

Financijske pojedinosti transfera nisu otkrivene, ali britanski mediji pišu da je za marokanskog ofenzivnog veznog igrača Southampton platio 18.7 milijuna eura, dok s bonusima iznos transfera može narasti na 24.5 milijuna

"Sretan sam što sam potpisao za Southampton i vrlo sam uzbuđen što ću igrati na stadionu St Mary pred navijačima", rekao je Boufal.

"Southampton je pokazao veliki interes za mene i vidim da je taj klub najbolje mjesto da nastavim napredovati kao nogometaš", dodao je.

Southampton se na rekordni transfer odlučio nakon dobre prodaje ovoga ljeta - klub su napustili Sadio Mane kojeg je Liverpool platio čak 36 milijuna eura i Graziano Pelle koji je prodan kineskom Shandongu za 14 milijuna eura.

Sveci iduće kolo engleskog prvenstva igraju protiv Arsenala u gostima 10. rujna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider