Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
satnica od 2000 eura!?

Šokantna plaća Pellea promijenila 'svjetski poredak', a onda je stigla nova 'bomba'

Vijest koja je odjeknula nogometnim svijetom je odlazak Graziana Pellea u Kinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineska super liga Europi je otela još jednu zvijezdu. Prvi napadač talijanske nogometne reprezentacije Graziano Pelle zamijenio je jučer i službeno Southampton kineskim Shandong Lunengom.

Ako se još uvijek pitate kako je to moguće, kako do jučer anonimni Kinezi Europi uzimaju nogometne zvijezde, evo odgovora. 30-godišnji Pelle ovim je transferom osigurao miran život sebi i svojim potomcima jer će na Dalekom Istoku zarađivati, pazite sad ovo, više od 2000 eura na sat odnosno 50 tisuća eura dnevno!

Na tjednoj bazi to iznosi 350 tisuća eura, na mjesečnoj 1, 4 milijuna, a to nisu mogli pratiti ni Abramovičev Chelsea ili Everton koji su ga željeli.

Neće ga trenirati ni Antonio Conte ni Ronald Koeman već Felix Magath koji se nada kako će mu Talijan pomoći u borbi za opstanak. Shandong Luneng trenutno je 15. momčad kineske super lige odnosno pretposljednja nakon polovice sezone.

Zato još luđe zvuči cijela ta cifra, jer gdje je Kinezima kraj kad predzadnji u tamošnjoj ligi učini Pellea šestim najplaćenijim nogometašem svijeta!

Poznati talijanski novinar Tancredi Palmeri objavio je listu 10 najplaćenijih nogometaša svijeta. Po njegovim izvorima, Pelle bi trebao zarađivati isto koliko i Zlatan Ibrahimović u Manchester Unitedu, a ispred njih su samo Cristiano Ronaldo (21 milijun), Leo Messi (20 milijuna), Hulk (20 milijuna) i Neymar (19 milijuna).

Kinezi potpuno podivljali, Higuain odbio veliko bogatstvo

Ovim se transferom na neki način promijenio i 'svjetski poredak'. Do sada je najviše igrača u Top 10 najplaćenijih imala španjolska La Liga, a sada je broj 1 kineska liga s trojicom nogometaša (Jackson Martinez). Također, Pelle je prvi Talijan u Top 10 još od Alessanda del Piera prije devet godina.

Tko je sljedeći? Upravo je stigla vijest kako je Hebei CFFC Gonzalu Higuainu ponudio sumanutih 50 milijuna eura godišnje plaće! No, navodno je Argentinac već odbio to bogatstvo i odupro se najvećoj pinudi u povijesti nogometa.

Top 10 najbolje plaćenih nogometaša svijeta:

1 Cristiano Ronaldo 21milijuna eura
2 Messi 20
3 Hulk 20
4 Neymar 19
5 Ibra 16
6 Pellé 16
7 Müller 13.5
8 Lavezzi13
9 Jackson Martinez 12.5
10 Thiago Silva 12

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider