Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekorderi po neprimljenim golovima

Ovo može samo Simeone: Brojke koje otkrivaju o kakvim se ratnicima radi

Atletico Madrid je došao do još jedne velike pobjede na svoj prepoznatljiv način...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 1-0 na svom Vicente Calderonu. Bila je to 33. od ukupno 52 utakmice ove sezone u kojoj Simeoneova momčad nije primila pogodak. Apsolutno zadivljujuće. Uostalom, volio ih netko ili ne, ne može im poreći da imaju identitet koji ih krasi u svakoj utakmici.

Od kada je Simeone zasjeo na klupu Atletica, njegova momčad je od 256 utakmica u njih čak 135 sačuvala mrežu netaknutom. Najzanimljivije je što pod njegovim vodstvom Atletico nikad u Ligi prvaka kod kuće nije primio pogodak nakon 60. minute. Trenutno je prošlo i 467 minuta od kada su zadnji put primili gol.

Sve to otkriva kakvu je ratničku momčad stvorio karizmatični Argentinac, dok društvenim mrežama kruže samo hvalospjevi na račun njegovih igrača. Ne igraju atraktivno, ne zanima ih posjed lopte, ali su u stanju srušiti svaku momčad na svijetu. I to im nitko ne može osporiti.

U ovom trenutku nalaze se u dobroj situaciji da nakon 2014. godine ponovno uđu u finale Lige prvaka, a tamo bi ih mogao čekati stari rival Real Madrid. Momčad od koje su i izgubili to kobno finale. No, za Simeonea i društvo ništa nije nemoguće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider