Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kad simeone zove...

Vrsaljko predstavljen u Atleticu, pa otkrio svoje visoke ambicije

Španjolskim medijima predstavljen je sjajni hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Desni bočni igrač hrvatske nogometne reprezentacije 24-godišnji Šime Vrsaljko, drugi hrvatski nogometaš u povijesti europskog doprvaka Atletico Madrida, rekao je tijekom predstavljanja na stadionu Vicente Calderon kako mu je cilj ove godine igrati finale Lige prvaka te pokušati nadmašiti klupski rezultat ostvaren prošle godine.

"Za mene je ovo veliki iskorak u karijeri, ali i velika obveza. Nadam se da ću u Atleticu napredovati i postati bolji igrač nego sam sada”, izjavio Vrsaljko na konferenciji za medije.

"U sportu se, a tako i nogometu, uvijek može bolje pa se nadam da ćemo ponoviti, ako ne i nadmašiti rezultat od prošle godine. Nadam se da će Atletico ponovno igrati finale Lige prvaka, to je i moj osobni cilj", dodao je.

Atletico je lani poražen u finalu Lige prvaka od Real Madrida na jedanaesterce, ispao je u četvrtfinalu španjolskog Kupa od Celte Vigo te završio na trećem mjestu u prvenstvu iza Barcelone i Real Madrida. Hrvatski branič je potpisao ugovor na pet godina, a za mjesto u momčadi će se boriti sa španjolskim reprezentativcem Juanfranom (31), tragičarom jedanaesteraca u finalu Lige prvaka.

"On je moj klupski kolega, cijenim ga. To će biti zdrava konkurencija. Želim se podrediti ekipi, to je najvažnije", istaknuo je Vrsaljko koji je prošle sezone igrao za Sassuolo s kojim je završio na šestom mjestu u talijanskom prvenstvu.

"Kad sam čuo da me Simeone želi odlučio sam. To je presudilo da dođem. Uz njegove trenerske kvalitete nadam se da ću biti bolji”, rekao je Vrsaljko koji je u nedjelju stigao u Madrid, a ponedjeljak oko 13.30 prvi put istrčao na travnjak Vicente Calderona, gdje ga je pri temperaturi od 40 Celzijevih stupnjeva dočekalo nekoliko stotina navijača.

U ponedjeljak će se upoznati i sa suigračima u Los Angeles de San Rafaelu, mjestu udaljenom 70 kilometara od glavnog španjolskog grada, gdje se momčad Atletica priprema svako ljeto.

"Puno sam čuo o kondicijskom treneru profesoru Ortegi. Jedva čekam da to osjetim. Spreman sam, imao sam dovoljno vremena za odmor, proveo sam ga s obitelji te jedva čekam da se priključim momčadi", izjavio je Vrsaljko.

On je drugi hrvatski nogometaš u povijesti Atletico Madrida. Hrvatski napadač Mario Mandžukić ondje je igrao u sezoni 2014./2015. i nakon prve godine otišao u torinski Juventus.

"Mandžukić mi je rekao sve pozitivno o klubu, o momčadi, da je to jedna velika obitelj."

U Atleticu je igrao i Mirsad Hibić, bivši središnji branič Hajduka i reprezentacije BiH, koji je ondje bio od 2000. do 2004. kada se umirovio.

Atletico Madrid, lani momčad s najmanje primljenih golova u Španjolskoj, srušila je prošle sezone rekord kojeg je s madridskom momčadi postigao hrvatski trener Tomislav Ivić. Naime, Atletico je u prvih 27 prvenstvenih utakmica bio primio samo 11 golova. Pod Ivićevim vodstvom u sezoni 1990/91. madridski crveno-bijeli bili su primili 12 pogodaka. Momčad koju danas vodi Diego Simeone i iduće sezone će se oslanjati na čvrstu obranu.

"Doveli smo Vrsaljka da ojačamo obrambenu liniju", istaknuo je predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

Vrsaljko će na kraju priprema saznati koji će broj nositi na leđima prugastog dresa. Ne sumnja da će se izboriti za mjesto u momčadi s obale rijeke Manzanares.

"Španjolska liga mi je izazov, novo iskustvo. Vjerujem u sebe. To mi daje snagu za nadolazeću sezonu", poručio je.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider