Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Abramovič otvara vreću

Senzacionalan udar Reala na Barcu i Bayern: Napad iz snova bez Ronalda

Ljetni prijelazni rok mogao bi biti jedan od najzanimljivijih u povijesti. Lako je moguće da će biti porušeni svi transferni rekordi...

U prvom planu opet bi trebao biti klub koji se diči superlativom najveći - Real Madrid, a drugom Chelsea Romana Abramoviča. Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, navodno je na pomolu trampa između dvaju klubova. Ruski milijarder želi Cristiana Ronalda, a Florentino Perez Edena Hazarda.

Izvrijeđali trenera: Zvijezdama Reala prekipjelo, Ronaldo odbačen i napušten

Velika opasnost za trenera Barce: Opet bi ga mogli 'razapeti' zbog Messija

Okršaj Ronalda i Ramosa: Kad je Modrić 'poludio', sve je jasno

Abramovič je spreman prodati Hazarda, Matića i Oscara kako bi ispunio zahtjeve financijskog „fair-playa“ i namakao novac za kupovinu portugalske superzvijezde, a u pričuvi još ima stotinjak milijuna eura za dodatno osnaživanje momčadi.

Dakle, spreman je investirati u nova pojačanja najmanje 200 milijuna eura, od čega bi dakako najveći dio otpao na kupovinu Ronalda. Ronaldo je prošlog tjedna dao naznačiti da PSG nije jedini njegov „prosac“.

Na izravno pitanje novinara planira li ostati u Realu do kraja karijere, ponudio je prilično simptomatičan odgovor: „Nikad se ne zna.“
A na dodatno pitanje je li moguće da se vrati u englesku Primerligu, odgovorio je u sličnom tonu:
„Vidjet ćemo...“

Ronaldo odlazi iz Reala

Kako je Ronaldo svima dozlogrdio u Madridu, gdje mu uslijed loših igara u posljednje vrijeme i konstantnog prenemaganja rapidno pada popularnost, Perez se navodno definitivno odlučio riješiti Portugalca, no za sada to neće javno reći. Perez će čekati ljeto i onda krenuti u akciju.
U tom smislu znakovita je informacija da je Ronaldo zatražio audijenciju kod Pereza kako bi raspravili trenutačno aktualno pitanje, a na sastanku će biti nazočan i Portugalčev menadžer Jorge Mendes.

Očekuje se da će Perez i Ronaldo sklopiti načelni dogovor o nenapadanju i profesionalnom odrađivanju zadataka do ljeta, a onda će se gospodski rastati. Sve je očitije da su se Ronaldo i Real zasitili jedno drugoga i da je vrijeme da se rastanu. Osim toga, Ronaldo će na ljeto imati 31 godinu i to će biti zadnja prilika Reala da za njega dobije ozbiljne novce.

Međutim, ako će Real prodati Ronalda, koga će dovesti? Hazard nije zvijezda na razini Ronalda i teško da bi njegovim dovođenjem zatvorio „zvjezdanu rupu“ koja bi nastala odlaskom Portugalca.
Prema nekim analitičarima u Španjolskoj, Perez namjerava napasti najvećeg rivala Barcelonu, posebice ako Real i ove sezone ostane kratkih rukava u utrci s katalonskim divom. Kako bi „zamaglio“ još jedan rezultatski neuspjeh, morat će dovesti pojačanja od kojih će navijačima Reala zastati dah.

Real ide po Neymara

Na meti Pereza navodno je opet Brazilac Neymar, kojeg predsjednik Reala nikako ne može prežaliti. Uz Davidu de Geu on je jedini koji mu je izmakao, a da ga je čvrsto odlučio dovesti. Na Santiago Bernabeuu već se podizala bina za predstavljanje igrača, Neymara su čak pregledali Realovi liječnici u Brazilu, kada je prispjela vijest da se Brazilac ipak odlučio staviti potpis na ugovor s Barcelonom.

Sandro Rosell pobijedio je Pereza ponudivši predujam zbog kojeg je kasnije završio na sudu i ponudio znatno veću plaću Brazilcu nego Real. Je li realno da Barcelona proda svoju veliku zvijezdu? Teško ostvarivo, ali ne i nemoguće. Perez vidi priliku u Neymarovu odbijanju produženja ugovora. Navodno je već povukao neke poteze. Neyamorov otac je prije nekoliko tjedana otvoreno rekao da bi njegov sin mogao napustiti Barcelonu ako se ne srede problemi oko naplate poreza. Neymar traži plaću koja će biti na razini ili barem blizu one Lionela Messija, a Barcelona mu to u ovom trenutku nije spremna dati.

Barcelona ima financijskih problema, to su potvrdila posljednja izvješća sa skupštine kluba i financijske tablice La Lige. Katalonci su već dosegli limite u dozvoljenim iznosima plaća u odnosu na zaradu kluba. U posljednjoj fiskalnoj godini Barcelona je ostvarila rekordne prihode, ali i rashode. Prvi put nakon nekoliko godina Barcelona nije smanjila ukupan dug kluba, nego se on još malo povećao.

Kvartet iz snova: Neymar, Hazard, Lewandowski, Bale

Real je u ovom trenutku solventniji od Barcelone i politički sigurno jači u Španjolskoj. Prodajom Ronalda i Karima Benzeme, koji je također na izlaznim vratima Bernabeua, Perez bi namakao dovoljno sredstava za kupovinu Neymara, za kojeg je spreman isplatiti klauzulu od 190 milijuna eura.

Perez navodno tu ne namjerava stati, uz Neymara i Hazarda planira i kupovinu napadača Bayerna Roberta Lewandowskog. Njega je također pikirao kada je još igrao za Borusssiju Dortmund, no ipak je odustao misleći da nije dovoljno dobar za Real. Poljak ga je igrama u Bayernu očito razuvjerio.

Kako god, Perezova konačna ideja je formiranje zvjezdanog kvarteta: Neymar, Hazard, Lewandowski, Bale. Na prvi pogled teško ostvariv plan, ali ako je itko u stanju to ostvariti, onda su to Real i Perez.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider