Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potreseni Nijemac

Schweinsteiger i dalje u šoku zbog doživljenog u Parizu, nije u stanju igrati

Vezni igrač Manchester Uniteda i njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger odustao je od nastupa u prijateljskom susretu protiv Nizozemske jer je u šoku nakon terorističkih napada u Parizu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bastian Schweinsteiger je otkrio kako nije u stanju u utorak zaigrati protiv Nizozemske u Hannoveru jer još uvijek razmišlja o drami koja se u petak događala u Parizu.

VIDEO: Emotivna proslava gola Talijana dirnula Francuze

Novi jezivi detalji: Bombaš samoubojica imao kartu i pokušao ući na stadion

"Još uvijek sam u šoku zbog svega što se događalo u petak. Izražavam sućut svima koje je zadesila ova tragedija," poručio je veznjak Manchester Uniteda.

Njemački izbornik Joachim Low odlučio je odmoriti još šestoricu igrača među kojima i prvog vratara Manuela Neuera.

Njemačka reprezentacija je nakon utakmice protiv Francuske noć provela na stadionu Stade de France u sjevernom pariškom predgrađu Saint-Denisu. Tijekom odigravanja susreta čule su se tri eksplozije u blizini stadiona, no igrači i gledatelji isprva nisu bili upoznati s događajima. U terorističkim napadima u petak navečer u Parizu je ubijeno 129 osoba, ozlijeđeno je više od 350 osoba, od kojih 99 kritično.

Nagađalo se kako će utakmica između Njemačke i Nizozemske biti odgođena, no iz DFB-a su potvrdili kako neće biti otkazivanja. Čak je najavljeno kako će na utakmicu doći njemački državni vrh predvođen kancelarkom Angele Merkel.

"Teroristi nas neće prestrašiti," poručio je v.d. predsjednika DFB-a Reinhard Rauball.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider