Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KOmične reakcije

Hajduk dobio četiri komada od Šahtera nakon velikih kikseva obrane!

Hajduk je na nevjerojatan način izgubio na gostovanju kod Šahtera u prvoj utakmici 3. pretkola Europkse lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šahter iz Karagandija pobijedio je splitskog Hajduka s 4:2 i tako ostvario lijepu prednost pred uzvrat na Poljudu koji je na rasporedu za tjedan dana.

Šokantnu je utakmicu 3. pretkola Europske lige igrao Hajduk u Karagandiju. Mislimo na pogodak domaćina u 94. minuti, ali i na tri prethodna pogotka koja su završila u mreži Dantea Stipice. No, krenimo redom...

Pogledajte galeriju s utakmice Šahter - Hajduk

Domaćin je poveo već u 10. minuti nakon prvog ozbiljnijeg prelaska na polovicu Hajduka. Nakon ubacivanja iz prekida do lopte na nekih sedam metara dolazi robusni Mihret Topčagić, okreće se i zabija pored Mislava Anđelkovića, koji je za dva glave manji od prvog strijelca i ovogodišnjeg pojačanja Šahtera. Nije jasno zašto je omaleni Anđelković čuvao Topčagića, a ne Maloča ili Milić.

Neshvatljive reakcije obrane Hajduka

Hajduk je namjerno prepuštenu inicijativu domaćina kaznio devet minuta kasnije. Sandro Gotal je mogao izjednačiti dvije minute nakon gola, ali je promašio iz velike blizine. To je ispravio u 19. minuti sjajnim golom u bliži kut vratara Mokina.

No, samo dvije minute kasnije novi šok. Šahter je zabio nakon što je lopta, ubačena iz auta i prebačena glavom na drugu vratnicu, stigla do potpuno samog Andreja Finončenka. Nitko iz obrane Hajduka nije bio spreman na takav scenarij što je rezultiralo pogotkom.

Šahter je prvih 45 minuta stajao sa svih 11 igrača iza lopte i sjajno koristio prekide i kontre. I drugi dio utakmice domaćini su otvorili prepuštanjem lopte gostima iz Splita. No, Hajduk je uistinu bio bolja momčad i šteta što takvo otvaranje nije oplodio Gotal koji je promašio 'zicer' s pet metara u 58. minuti.

No, 20-ak minuta prije kraja nove greške u Hajdukovoj obrani. Dante Stipica dva je puta u istoj minuti nekako spasio pogodak domaćina, ali nakon ubačaja iz kuta Aldin Džidić zabija za 3:1. Bio je to novi pogodak iz prekida, treći domaćina na utakmici.

Umjesto 3:3 dobili i četvrti

Dar Hajduku stigao je u 78. minuti kada je Ulan Konisbaev igrao rukom u 16-ercu, a s bijele točke je na prihvatljivih 3:2 smanjio Mijo Caktaš. No, mogao je Hajduk i izjednačiti, ali Antonio Milić je promašio iz velike blizine u 93. minuti.

I onda, kad smo već pomislili kako 3:2 nakon svega i nije loš rezultat za Splićane, šok za kraj! Novo spuštanje lopte glavom domaćih igrača i Toktar Žangilišbaj zabija u sami kut za konačnih 4:2.

Utakmicu su obilježile katastrofalne reakcije Hajdukove obrane. Sigurno je i uzrok tome izostanak Milića zbog ozljede. Neuigrani stoperski par Maloča - Milić nije mogao parirati visokim napadačima domaćina koji su cijelo vrijeme koristili visinu i spuštanje lopte za opasne situacije pred vratima Stipice. Nažalost, na taj su način uspjeli sva četiri puta zabiti Hajduku.

Hajduk mora podići formu nakon lošeg starta sezone

4:2 nije nedostižan rezultat, no momčad Igora Tudora mora bitno podići formu u ovih tjedan dana ukoliko želi vidjeti play-off Europske lige.

Nakon pobjede kod Dundalka u Irskoj, ovo je već četvrta utakmica zaredom koju Hajduk nije pobijedio. Remizirao je s Istrom, izgubio na svom terenu od Dundalka, te upisao poraze u Rijeci i Karagandiju. Definitivno, početak sezone iz noćne more za Bijele...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider