Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pod visokim naponom

VIDEO Ruka Messija, smiješan penal, Neymaru potekla krv, Mandžo kao Raul...

Barcelona se vratila na pobjedničku stazu u Primeri trijumfom nad Atleticom od 3:1, ali kako to obično biva u španjolskim derbijima, nije moglo proći bez spornih situacija…

Derbi na Camp Nou igrao se pod zaista visokim naponom, frcale su iskre, u pojedinim trenucima igralo se prilično grubo, na rubu regularnosti.

VIDEO Pogledajte incident Mandže i Busquetsa: Rakitić ga jedva zaustavio!

VIDEO Nakon velike pobjede Messi otvorio dušu po pitanju Luisa Enriquea

Bilo je nekoliko sumnjivih sudačkih odluka, kontroverznih pa i incidentnih situacija.

Ruka Messija

Ključan sporni trenutak dogodio se u akciji kod drugog gola Barcelone koji je postigao Luis Suarez na asistenciju Lionela Messija. Prije no što je krenuo u solo prodor nakon kojeg je asistirao Suarezu za pogodak, Argentinac je odnio loptu rukom ispred Jesusa Gameza. Undian Mallenco nije ništa svirao.

Drugi ključan sporni trenutak dogodio se u 57. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za Atletico. Opet su u prvom planu bili Messi i Gamez.

Smiješan penal, Mandžo poput Raula

Nema ni govora o prekršaju Messija nad Gomezom, to je utvrdio i analitičar Marce za sporne situacije Andujar Oliver. Mario Mandnžukić bio je siguran realizator. Mandžo je kao nekoć Raul Gonzalez prstom preko usta utišavao Camp Nou. Dvije minute kasnije sumnjiva situacija u šesnaestercu Atletica, Rakitić je pao, ali sudac je pokazao da se igra dalje.

Kao što smo rekli, bilo je i nekoliko žestokih startova. Gimenez je u 15. minuti krvnički ušao u Neymara, raskrvario mu gležanj, no Mallenco nije ništa svirao. U 32. minuti došlo je do velike gužve kada su zakačili Mandžukić i Busquets. Bilo je puno naguravanja, psovki i prijetnji, ali ne i ozbiljnijih udaraca.

U finišu utakmice Raul Garcia odgurnuo je Neymara, ponovno je nastala gužva, ali opet nije bilo udaranja za isključenje. Diego Simeone gospodski je podnio poraz, nije se puno vraća na suđenje.

Simeone gospodski podnio poraz

„Spočitnuo sam Messiju da je igrao rukom, a on mi je rekao da nije“, otkrio je Simenone dodavši da je to bila sjajna akcija i gol.
„Igralo se brzo i čvrsto, s puno intenziteta, žustrine. Sucu nije bilo lako, ali obavio je dobar posao“, zaključio je trener Atletica. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider