Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
150 milijuna eura

VIDEO Ronaldo progovorio o teškim optužbama o kojima bruji cijeli svijet

Cristiano Ronaldo progovorio je o optužbama za utaju poreza nakon utakmice Real Madrida i Borussije Dortmund u Ligi prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon utakmice Real Madrida i Borussije Dortmund (2:2) u Ligi prvaka, Cristiano Ronaldo prvi je put javno progovorio o navodnoj poreznoj utaji, odnosno aferi koju je pokrenuo Football Leaks.

Ronaldo OPET nogom na suparnika, obrukao se lošom fintom

Ronaldo je dugačkim koracima jurio kroz „miks zonu“, no portugalski novinari ipak su ga uspjeli privoljeti da izusti nešto o navedenim optužbama o kojima bruje svi svjetski mediji.

Nije stao, ali se nakratko okrenuo i uzvratio protupitanjem: „Izgledam li zabrinuto? Tko nema što kriti, nema se čega ni bojati“, kazao je s kiselim osmjehom na licu i odjurio dalje. Video možete pogledati OVDJE. Ronaldo je time barem nakratko prekinuo šutnju i najavljeni bojkot medija.

Prema navodima Football Leaksa koje je objavio španjolski politički dnevnik El Mundo, Ronaldo je pod istragom španjolskih poreznih vlasti zbog navodne utaje poreza. Portugalac je navodno prebacio oko 150 milijuna eura putem partnerskih tvrtki na Britanske Djevičanske otoke da bi izbjegao plaćanje poreza u Španjolskoj od zarade na marketinška prava.

Španjolske porezne vlasti navodno istražuju Ronaldove poslovne aktivnosti od 2011. do 2013. Prema navodima Football Leaksa za slične aktivnosti sumnjiči se Ronaldov moćni menadžer i sunarodnjak Jorge Mendes te još neki igrači Reala.

El Mundo je objavio kako španjolske porezne vlasti istražuju i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića zbog navodne utaje poreze preko tvrtke koju je osnovao u Luksemburgu.

Za sada se sve optužbe temelje na spekulacijama i nema službenih informacija koje to potvrđuju, ali ni demantiraju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider