Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Doček na Poljudu

VIDEO Revolucija u Splitu: Učlanili se u Hajduk i bojkotiraju reprezentaciju!

Futsal momčad zagrebačkog Nacionala učlanila se u Hajduk u znak podrške Ivi Zokoviću, kojeg je HNS smijenio s funkcije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Futsal momčad zagrebačkog Nacionala, aktualnog prvaka Hrvatske, učlanila se u Hajduk.

HNS se oglasio, Nacional odmah uzvratio: 'Ovo nije mogao napisati čovjek zdravog razuma'

Nakon otvorenog sukoba s HNS-om, u Nacionalu su najavili učlanjivanje u Hajduk i održali su obećanje. Na proputovanju za Dubrovnik, gdje u petak igraju prvenstvenu utakmicu, svratili su do Splita.

Igrače i vodstvo Nacionala dočekali su na Poljudu čelnici Hajduka predvođeni predsjednikom Marinom Brbićem i trenerom Damirom Burićem.

Igrači i vodstvo Nacionala odlučili su se za taj korak u znak podrške dugogodišnjem futsal radniku i sportskom prijatelju Ivi Zokoviću, nakon što ga je HNS smijenio sa dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

U izjavi za Novu TV predsjednik Nacionala Ivica Đolo istakao je kako njegovi igrači neće nastupati za reprezentaciju dok je Mato Stanković izbornik.
U bojkotu će im se pridružiti i igrači splitskog kluba.

„Najvažnije je da gospoda iz HNS-a shvate da ne postoji sukob sjevera i juga, nego da su oni ti koji moraju otići"; izjavio je predsjednik Hajduka Brbić.

Teške optužbe: 'Lažnim putnim nalozima i taksama uzimaju novac'

Iako je već 30 godina u futsalu, Ivo Zoković predsjednik splitskog Tomija smijenjen je iz komisije za mali nogomet a na njegovo mjesto je postavljen bivši igrač Hajduka i sadašnji član MNK Solin Stipe Andrijašević. U futsal prvenstvu bitka za naslov se vodi između splitskog Tommya i zagrebačkog Nacionala koji je dao podršku Zokoviću.

''Pa apsolutno se ne bojim, mi smo pokazali da su dva najveća sportska rivala su pokazala da su veliki prijatelji. To je pravi put u kompletnom sportu. Ponosan sam'', kaže Zoković.

Kao jedan od razloga je navodno činjenica da je Zoković učlanio sve članove Tommya u Hajduk ali se potencira i njegov sukob s izbornikom Matom Stankovićem kojem je dao otkaz u Tomiju prošle sezone.
''Ja pretpostavljam da je to jedan od razloga ali vjerujem da ima i dodatnih razloga.''

Nacional bojkotira reprezentaciju

I rivali iz zagrebačkog Nacionala se u znak podrške u ovim trenucima učlanjuju u Hajduk.
''Dakle to je najveća budalaština, to ne može izgovoriti čovjek zdravog razuma. Što rade ostali članovi komisije? Ja ću vam reći, na lažnim putnim nalozima i taksama uzimaju novac i to je sve što laže. Deset puta sam o tome išao obavijestiti Romea Jozaka ali on je to sve zataškao'', kaže predsjednik Nacionala Ivica Đolo.

Iz HNS-a su se oglasili priopćenjem.
„Žao nam je što pojedinci pokušavaju iskoristiti ovu situaciju u neke sasvim druge svrhe koristeći argumente koji nemaju veze s futsalom i razlozima za ovu smjenu. Primjerice, korištenjem jednog od vodećih malonogometnih klubova u cilju stvaranja negativne atmosfere, a sve zbog svojih frustracija zbog neimenovanja u članstvo Komisije. Žalosti nas činjenica da se institucija kao što je HNK Hajduk bezrazložno koristi u prizemnim i osobnim obračunima.

Ovaj sukob ne donosi nažalost ništa dobro reprezentaciji.
''Ja vam sad garantiram da se od sad ni jedan igrač Nacionala neće odazvati u reprezentaciju dok je on izbornik a ni ovi iz Splita'', poručuje Đolo.

Zoković zaključuje:
Ja imam potporu 12 hrvatskih prvoligaša koji žele da ih vodim kako sam ih vodio do sada.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider