Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Zašto je Kovač začuđen i ljutit? Pa on je složio udarnu postavu!

Ćorluka do utakmice sa Švicarskom nije odigrao niti jednu natjecateljsku utakmicu, Srna tek dvije, dok je Lovren donedavno bio izvan pogona zbog ozljede

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Olić doista je kao vino – što stariji, to bolji. Olić je bio definitivno najbolji igrač hrvatske reprezentacije u St. Gallenu, a nećemo pretjerati ako kažemo da je bio i prvo ime utakmice, usprkos dvama golovima Josipa Drmića.

Pjevušio Lijepu našu, zabio Hrvatskoj dva gola pa obukao dres Modrića: 'A što mogu...'

Kovača razljutili igrači, ali i navijači: 'Nekima nije mjesto na stadionu'

'Trebali bismo tražiti Šukera da kvalifikacije igramo u St. Gallenu!'

Olić je zabio dva gola, ali podjednako je važno što ga je po ustaljenom običaju bilo po cijelom terenu: jurio je suparničke igrače, probijao, centrirao, dodavao, namještao šanse… Zaobiđu li ga ozljede, Olić će gotovo sigurno biti u udarnoj postavi na otvorenju Mundijala s Brazilom. Dok je „Ole“, manje će nedostajati Mandžo.

Švicarcima je pripalo prvo poluvrijeme, a Hrvatima drugo. Izbornik Niko Kovač izveo je momčad na travnjak AFG Arene bez dvaju najvećih zvijezda. Mandžukić i Modrić ostali su na klupi, ali na travnjaku je bio Rakitić. Obrana je u prvom dijelu izgledala dosta smušeno, zadnji red nije bio dovoljno sinkroniziran, agresivni Drmić stvarao je velike probleme hrvatskim braničima, a vezni red nije uspijevao kontrolirati loptu i igru.

I sam je izbornik nakon utakmice izrazio nezadovoljstvo igrom u prvom dijelu, posebice u obrani. Međutim, nije nam jasno zašto je Kovač toliko začuđen i ljutit? Pa on je složio udarnu momčad, zar ne? Ćorluka do ove utakmice nije odigrao niti jednu natjecateljsku utakmicu, Srna tek dvije, dok je Lovren donedavno bio izvan pogona zbog ozljede. Jedini igrač u zadnjem redu koji je u top formi jest Danijel Pranjić, a i on je pogriješio kod prvog gola krivom predajom lopte.

Vidjelo se da je Maleš bio poprilično impresioniran, ali treba imati razumijevanja prema njemu, on tek započinje reprezentativnu karijeru. Također, lako se moglo uočiti da je Kovačić daleko od prave forme, sjedenje na klupi Intera nije moglo proći bez posljedica, ali opet je odigrao ključan pas za Olića kod drugog pogotka. „Kova“ će doći na svoje. Jelavić je bio nevidljiv, ali mora se priznati da nije imao upotrebljivih loptu. Perišić se trudio, ali problem s realizacijom opet je izašao na vidjelo.

U drugom poluvremenu bilo je puno bolje. Naravno da se osjetio ulazak Mandžukića, a nešto kasnije i Modrića koji je zamijenio Maleša. Mandžo i Modrić samom pojavom na terenu plaše suparnike i tjeraju ga na povećani oprez. Eduardo je također donio više živosti i rješenja u igri prema naprijed. Schildenfeld je, pak, konsolidirao obranu. Kad god dobije priliku, Šifo je iskoristi. To ne može biti slučajno.

Hrvatska je u drugom dijelu preuzela konce igre u svoje ruke, stvorila je nekoliko izglednih šansi i mogla je u potpunosti preokrenuti rezultat. Ali, remi sa Švicarcima na njihovu travnjaku zadovoljavajući je rezultat. Treba podsjetiti da su Švicarci ne tako davno na svojem travnjaku pobijedili Brazil, koji je svoju snagu još jednom iskazao na gostovanju kod Južnoafričke Republike. Što reći za partiju Drmića, već tko će kome nego svoj svome. Gavranović je zabio dva u Splitu, a Drmić dva u St. Gallenu. Kad igraju Hrvatska i Švicarska, kako god okrenuli, Hrvati su uvijek u prvom planu. Čelnim ljudima HNS-a može biti žao što nisu reagirali kada je trebalo. Drmića nitko nije ni nazvao. No, ne može se uvijek pogoditi.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider