Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Huligani nisu heroji

Srpski navijači lako mogu dobiti i do 30 dana zatvora

Na utakmici visokog rizika ništa ne smije biti prepušteno slučaju, tako će biti i ovog petka u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska – Srbija utakmica je koja će biti veliki test za organizaciju koju dijele HNS i policija. Bit će to veliki test i za hrvatske navijače, koji su možda i pretjerano proglašeni problematičnim. Ona normalna većina mora 'ugušiti' huligane koji ionako pokazuju kako više mrze drugoga nego što vole svoje.

>> Kako bi kod nas reagirali da Srna ili Modrić odbiju igrati za Vatrene?

>> 'Ako bih ja trebao biti zabrinut, onda Siniša mora na psihijatriju'

Ukoliko dođe neka 'usijana glava' iz susjednih država navijati za Srbiju, mogla bi se hladiti iza rešetaka. Dva nogometna saveza dogovorila su kako nema gostujućih navijača pa će se svaki pokušaj ulaska srpskih navijača tretirati kao prekršajno djelo.

'Ako zaključimo da je došlo do ilegalne kupovine karata gostujućih navijača, bit će im onemogućen ulazak. Kazna za neovlašten ulazak na stadion može biti novčana, između dvije i 12 tisuća kuna, odnosno kazna zatvora do 30 dana'', rekao je Zoran Cvrk, povjerenik za sigurnost HNS-a agenciji Tanjug.

Nadamo se kako takvih neće biti u Zagrebu, ali ni u Beogradu u rujnu. Odlazak na zabranjena gostovanja zbilja može samo naštetiti ugledu zemlje iz koje ti pojedinci dolaze. Oni nisu heroji, kako bi to možda huliganski mozak mogao zaključiti, već provokatori koji mogu samo izazvati nasilje.

''Svi koji dolaze to rade na osobnu odgovornost. Dužnost saveza je smanjiti mogućnost incidenta. Sigurnost takvih navijača bila bi ugrožena i zato oni neće moći na stadion'', rekao je Cvrk te objasnio kako će se poduzimati mjere i za verbalno nasilje.

''Ako bude neprimjerenog navijanja, preko razglasa ćemo tražiti da se ono odmah prekine.''

Hrvatska policija neće ništa prepustiti slučaju. Zagreb će u petak biti pod blokadom, a sve u svrhu zaštite građana od onih koji će htjeti izazivati nasilje. Poručujemo još jednom takvima kako je bolje da ostanu u svojim domovima, a utakmicu prepuste pravim navijačima koji dolaze navijati za svoju zemlju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider