Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tiki taka na servisu

Scolari napravio Brazilu medvjeđu uslugu?

Odmazda je prva riječ koja mi pada na pamet. Nogometna odmazda. Dobro, možda je preekstremna ali čini mi se da se Španjolcima dogodila najbolja stvar koja im se u ovom trenutku može dogoditi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vicente Del Bosque, trenerski velikan koji uvijek korača s druge strane reflektora, tamo preko kablova s ostalim tehničkim osobljem, stao je za promjenu ispred njega. Uz aut liniju Maracane, čestitao je pobjednicima i stisnuo ruku drugom velikom trenerskom brku – Felipeu Scolariju.

>> Brazil slavi: 'Selecao' razbio Španjolsku u finalu Kupa konfederacija!

''Iscrpljeni smo, imali smo dan manje za pripremu, ali čestitam Brazilu. Bili su bolji, ključan je bio Neymarov pogodak'', ponudio je još jedan dobroćudni osmjeh i pogledao svoje igrače koji leže po travi vjerojatno najkultnijeg nogometnog stadiona.

Brazilci zasvirali sambu na Maracani

S druge strane, Scolarijevo nogometno-kulturno-umjetničko društvo zasviralo je sambu pod svodovima Maracane. Dante i Lucas na bubnjevima, Dani Alves vodi feštu. Generalka za Mundijal, razglas dobar, štimung dobar, samo da smanje te topovske udare oko Maracane.

''U ovo vrijeme iduće godine...'', razmišljao je negdje duboko u sebi Del Bosque.
''....naučit ćete plesat Flamenco da nas zabavljate, bit će manje bolnije za vas'', želio se nasmijat u tom trenutku ali ostavio ga je za neki svoj trenerski kabinet, nije njegov stil. Dovoljno je pompoznih u nogometnom svijetu.

Najbolniji poraz Furije

Momčad koja šest godina gazi sve pred sobom doživjela je do sada najbolniji poraz. 2009. poraženi su u polufinalu Kupa Konfederacija od SAD-a 2:0, nije izgledalo lijepo ni gaženje od strane Argentine nakon Mundijala u prijateljskom ogledu, ali ovo je rezultatski i po važnosti vjerojatno najveći šamar. Naravno, ne bi imalo smisla nabrajati nokaute koje u životopisu ima Furija. Na tim brojkama bi aplaudirala i braća Kličko.

Bayernov recept za Barcelonu

Svjetski mediji već su našli Scolarijevu inspiraciju za poniženje tiki take. Radi se o Bayernovom receptu za Barcelonu. Tako nekako je to otprilike i izgledalo, samo su Španjolci za razliku od svoje nogometne jezgre Barce imali nekoliko super šansi za povratak u utakmicu i manjak sreće. Naplatio se Furiji sretni prolazak protiv Talijana. Polukontra i vjerojatno najbolja obrana svijeta bili su savršen penicilin za praznu Španjolsku.

Gotovo svi španjolski aduti, izuzev Xavija i ozlijeđenog Alonsa u naponu su snage. Umorni jedino mogu biti od skupljanja trofeja. To je uostalom bio umor kojeg smo vidjeli u finalu kupa konfederacija. Španjolci i dalje imaju najkvalitetniji nogometni kadar. Sada i ono što do jučer nisu imali u punom smislu riječi – motiv.

Tiki taka godinu dana na servisu

Iduće ljeto Del Bosque neće trebat pričati u svlačionici, neće trebat koristiti ni one kurtoazne nogometne fraze.
''Ajmo dečki ovo odradit, dajte sve da se možete pogledat u oči i onda na odmor...'', Vicente će se povući u ''ovčju kožu''. Brazilu, vjerojatno i Argentini prepustiti pritisak i ulogu favorita, a brk će trebat samo jednom zagrmit u svlačionici – u utakmici prvog kola. Tiki taka će godinu dana na servis, možda će joj se promijeniti neke svjećice, nadolit malo ulja. A onda kad Vicente zatvori haubu i krene prema Riju, neće trubiti dva put kad vas vidi na putu, zvali se vi Felipe, Roy, Joachim...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider