Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Maracana u transu

Brazil slavi: 'Selecao' razbio Španjolsku u finalu Kupa konfederacija!

Pred ispunjenom Maracanom u Rio de Janeiru brazilski su nogometaši bacili na koljena svjetske i europske prvake Španjolce i pobjedom 3-0 četvrti put u povijesti osvojili Kup konfederacija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Briljantna predstava ''seleçaa'', okrunjena s dva pogotka Freda i jednim Neymara, učinila je vladare svjetskog nogometa posljednjih godina potpuno nemoćnima. Španjolci su pali nakon 29 uzastopnih utakmica bez poraza, a prvi su put nakon 1985. izgubili s tri gola razlike u službenoj utakmici. Brazil je, pak, potvrdio da će sljedeće godine pred vlastitim navijačima biti veliki kandidat za naslov svjetskog prvaka. Kup konfederacija je prvi put osvojio 1997., a ovo mu je treći uzastopni naslov u ovom natjecanju.

Maracana je u nedjelju prvi put ''eruptirala'' već u drugoj minuti. Oscar je nabacio s desnog krila, Iker Casillas, Gerard Pique i Alvaro Arbeloa nisu uspjeli očistiti opasnost, a lopte se dokopao Fred i s poda je gurnuo u mrežu. U 44. minuti Oscar je proigrao Neymara, novi Barcelonin napadač je izbjegao zaleđe, ušao u šesnaesterac i iskosa s lijeve strane neobranjivo zakucao loptu u bliži kut Casillasovih vrata.

Samo dvije minute nakon povratka s odmora Hulk je poslao sjajnu dijagonalnu loptu, Neymar ju je pametno petom pogurnuo prema Fredu, a napadač Fluminensea ju je dočekao na lijevoj strani kaznenog prostora i potom je desnicom uz pomoć stative poslao u dalji vratarev kut.

Tračak nade Španjolcima se ukazao u 54. minuti kada je Marcelo u šesnaestercu srušio Jesusa Navasa, ali Sergio Ramos je loptu s bijele točke poslao pored gola. ''Točka na i'' užasnog dana za ''furiju'' došla je u 68. minuti kada je Pique srušio novog klupskog suigrača Neymara, koji je bio u prodoru, te pritom dobio izravan crveni karton. (TS)

Kup konfederacija, finale:

Brazil - Španjolska 3-0 (Fred 2, 47, Neymar 44)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider