Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Jedna od najvećih pobjeda'

Škoti u nevjerici: Mediji 'traže' od UEFA-e da odobri peticiju o Euru

Kolege iz Škotske oduševljeni su pobjedom njihove reprezentacije na Maksimiru.

Hrvatska - Škotska 0:1, rezultat je koji apsolutno nitko nije očekivao, pa ni škotska javnost koja je reprezentaciju u odsustvu 13 igrača ispratila u Zagreb s jednim jedinim ciljem - da se ne osramote.

>> Dan kada je izgubila Hrvatska, a NISU Malta, Lihtenštajn i Luksemburg

>> Hrvatska se osramotila: Škotska slavila na Maksimiru!

>> Igor Štimac razočaran: Izgubili smo zbog dva razloga

Jutro nakon velike pobjede u njihovim medijima entuzijazam je na samom vrhuncu: "Puni smo modrica, ali ovo je bio grom iz vedra neba. Draga UEFA-o, možemo li potpisivati peticiju da kvalifikacije za Euro 2016. početi već sutra", pita se Herald Scotland:

Povratak starim navikama: 'Opet proizvodimo ukusne šokove'

"Ambicije za plasman na Svjetsko prvenstvo već su neko vrijeme mrtve, ali sinoć je u lešu otkriven puls. Škotska je reaktivirala svoju davno izgubljenu naviku, da proizvodi ukusne šokove", dodaje isti list.

Scotsman sinoćnji trijumf etiketira kao "jedan od najvećih u povijesti škotskog nogometa":

"Ovo je sigurno vrlo frustrirajuće za četvrtu reprezentaciju svijeta. Ovaj rezultat zaslužuje da slovi kao jedna od najvećih pobjeda u povijesti Škotske. Naši igrači natopili su plave dresove znojem, i najveća nagrada za to im je povratak poštovanja protivnika koji će se sigurno dogoditi."

'Herojski podvig u lavljem brlogu'

"Da li se to stvarno dogodilo, valjda se nećemo probuditi i shvatiti da je to bio samo san. Ne, stvarno se je dogodilo, Škotska je napokon upisala pobjedu u ovim kvalifikacijama, i to ne protiv bilo koga, već u lavljem brlogu u Hrvatskoj", ističe Daily Record, uz zaključak:

"Naravno, sada je prekasno da bi se bilo što promijenilo, ali Strachan i njegovi igrači napravili su herojski podvig, jer oklade su govorile da u Zagreb stižu na klanje."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider