Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to se dogodilo

Dan kad je izgubila Hrvatska, a NISU Malta, Lihtenštajn i Luksemburg

Čudni rasplet kvalifikacijskih susreta ovog petka donio je jedan raritet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska reprezentacija ne gubi često, naročito ne na domaćem terenu (poraz od Škotske drugi je na domaćem tlu u službenim utakmicama), ali sinoć naprosto nije išlo i napravljen je veliki korak unatrag po pitanju borbe za prvo mjesto i odlaska u Brazil bez mučenja u dodatnim kvalifikacijama.

>> Hrvatska se osramotila: Škotska slavila na Maksimiru!

>> Igor Štimac razočaran: Izgubili smo zbog dva razloga

>> 'Rođeni sam pobjednik, a Sammir je bio među dva najbolja!'

Porazi jesu sastavni dio nogometa, ali posebno su neugodni kad izgubite od najlošije reprezentacije u skupini.

Tko je kriv za drugi domaći poraz hrvatske reprezentacije u povijesti?

Ukupno glasova:

Međutim, u petak navečer bilo je pregršt iznenađujućih rezultata, pa su tako na dan kad je Hrvatska poražena na svom terenu sjajan učinak ostvarile reprezentacije kojima je obično jedini cilj pri izlasku na teren - izgubiti sa što manje golova razlike.

Prvi slučaj je Malta, koja je u skupini B stigla do prvih bodova pobjedom kod Armenije, inače reprezentacije koja je u kvalifikacijama za Euro u Poljskoj i Ukrajini do zadnjih minuta bila u igri za odlazak u play-off. Malteški junak bio je Michael Mifsud, koji je u osmoj minuti u 91. nastupu za nacionalnu selekciju postigao 37. pogodak.

Azerbajdžanci ulažu u nogomet jako puno posljednjih nekoliko godina, ali njihova reprezentacija niti u revanšu nije uspjela pobijediti luksemburške amatere - nakon 0:0 u Luksemburgu u prvom dijelu kvalifikacija, sinoć je u Bakuu završilo 1:1 (Azerbajdžan je vodio na poluvremenu, ali u 79. minuti konačan rezultat postavlja izvjesni Stefano Bensi).

I na koncu, vjerojatno i najveće iznenađenje jučerašnjeg dana - Lihtenštajn. Sve do 73. minute vodili su (završilo je 1:1) protiv sudionika posljednjeg SP-a, Slovačke, kojoj sada ostaju samo matematičke šanse da ponovi plasman na smotru najboljih. Slovaci trenutno zaostaju sedam bodova za vodećom BiH, koja je, primjera radi, u Lihtenštajnu slavila s 8:1.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider