Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šanse za Brazil

Perspektiva Štimčeve Hrvatske: Postoje dobra i loša vijest

Kakva nam je perspektiva na putu za Brazil nakon remija na Marakani, pitaju se navijači hrvatske nogometne reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dobra je vijest da sve držimo u svojim rukama, a loša da nam ne gine neizvjesnost i stres dodatnih kvalifikacija.

>> Hrvatska u grotlu Marakane izvukla remi protiv Srbije: Loša igra u Beogradu!

>> Za takvu taktiku ne trebamo izbornika: A tako je lijepo komentirao...

>> Šimunić: Napravio bih opet taj crveni, ali se ispričavam Sulejmaniju

Dva kola prije kraja Belgija je uvjerljivi lider skupine A. S 5 bodova više i čak sedam pogodaka boljom gol razlikom od Hrvatske. Naša reprezentacija teoretski još uvijek može završiti na prvom mjestu, ali za to bi se doista morale poklopiti nevjerojatne stvari u svim preostalim utakmicama ove dvije reprezentacije.

U sljedećoj utakmici, 11. listopada, na Maksimiru dočekujemo Belgijance i u slučaju pobjede približili bi im se na dva boda. Taj scenarij i nije nezamisliv, ali ono što bi nam trebalo u posljednjem kolu već je. Uz pobjedu u Glasgowu, Štimčevoj vrsti trebao bi i trijumf Walesa u Belgiji. Bod, s obzirom na sjajnu gol razliku Belgijanaca, ne bi bio dovoljan.

No, kako Belgija maršira kroz ove kvalifikacije, jasno je da to nije realno očekivati, te se Hrvatska već sada okreće sredini studenog i odlučujućim utakmicama play offa. U dodatne kvalifikacije plasirat će osam drugoplasiranih reprezentacija, najlošiji drugi će otpasti. Od svih skupina trenutno je jedino izvjesno drugo mjesto Hrvatske i Francuske. U svim drugim grupama situacija je neizvjesna i moguće su promjene do kraja.

No, trenutačna ljestvica drugoplasiranih reprezentacija izgleda ovako.

Na vrhu je Hrvatska, a slijede Grčka, Rusija, Francuska, Rumunjska, Crna Gora, Švedska, Bugarska i Norveška. Kada bi ovakav poredak bio na kraju kvalifikacija Norveška bi otpala kao najlošiji drugoplasirani, a ostalih osam reprezentacija ušlo u play off.

Za ždrijeb dodatnih kvalifikacija FIFA je najavila sustav nositelja, što našoj reprezentaciji itekako odgovara jer bi se trebala naći među četiri ekipe s povlaštenim statusom (trenutno je Hrvatska najbolje rangirana na FIFA-inoj ljestvici od svih drugoplasiranih)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider