Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propuštena velika prilika

Hrvatska propustila pobjedu na Islandu, odluka pada u Zagrebu!

Island i Hrvatska odigrali su u Reykjaviku neodlučeno 0-0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu…

Hrvatska je propustila veliku priliku za pobjedu na Islandu. Kovačevi izabranici bili su gotovo cijelo drugo poluvrijeme s igračem više, ali nisu uspjeli postići pogodak.

>> Kovač nije zadovoljan, ali...: 'Izborit ćemo Brazil pred našim navijačima!'

>> Zašto toliko straha: Pa nije Island Brazil s Ronaldom i Ronaldinhom!

U 50. je minuti, naime, Ivan Rakitić sjajno proigrao imenjaka Perišića kojeg je kao posljednji igrač obrane srušio Olafur Skulason. Španjolski sudac Undiano Mallenco nije dvojio i domaćem je veznjaku pokazao izravni crveni karton.

Vatreni su oprezno otvorili utakmicu, vjerojatno još pod utjecajem loših rezultata s kraja kvalifikacija te su sve do isključenja bili nedovoljno odvažni u napadačkim akcijama. Nije to bila predstava za pamćenje, iako se moglo iščitati da je Hrvatska kvalitetnija reprezentacija od Islanda.

Novi hrvatski izbornik Niko Kovač započeo je utakmicu s povratnikom Danijelom Pranjićem na lijevoj strani obrambene linije i Ivom Iličevićem na desnom krilu. Rakitić je igrao uz Luku Modrića na poziciji defenzivnog veznjaka, dok je Eduardo bio iza jedinog napadača Marija Mandžukića.

Jeste li zadovoljni s 0:0 na Islandu?

Ukupno glasova:

Najbolju je priliku u prvom poluvremenu imao Eduardo i to već u drugoj minuti kada je pucao s lijeve strane, ali su Islanđani očistili na gol-crti. Domaćima se u završnici prvog poluvremena ozlijedio napadač Ajaxa Kolbeinn Sigthorsson, pa je u igru morao veteran Eidur Gudjohnsen.

Hrvatska je u drugo poluvrijeme krenula s Ivicom Olićem umjesto Iličevića, a nakon spomenutog isključenja Skulasona naša je reprezentacija pojačala ofenzivu. Prilike su imali Ivan Perišić, Olić, Rakitić, ali raspoloženi Hannes Halldorsson je sve obranio. Vrlo dobro se branila i kompletna domaća momčad s igračem manje, pa se Hrvatska vraća kući bez postignutog gola iako je Kovač do kraja osvježio napad s Antom Rebićem i Leonom Benkom.

Uzvrat je, podsjećamo, na rasporedu u utorak u Maksimiru. (TS)

Dokvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, prva utakmica:

Island - Hrvatska 0-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider