Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika šteta

Kovač nije zadovoljan, ali...: 'Izborit ćemo Brazil pred našim navijačima!'

Island i Hrvatska odigrali su 0:0 u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u Reykjaviku propustila veliku priliku za pobjedu. Imali smo 40 minuta igrača više, ali Islanđani su velikom borbenošću uspjeli sačuvati za njih prilično aktivan rezultat. U Zagrebu moraju dati gol i ne izgubiti.

''Nisam zadovoljan jer nismo postigli gol. Potvrdilo se da Island ima mentalitet i izdržali su s igračem manje. Šteta, imali smo dvije-tri dobre prilike, ali nismo ga primili. Igramo pred svojom publikom i optimistični smo'', rekao je nakon utakmice Niko Kovač.

''Ulog je bio velik jer svatko zna da je ovo utakmica za SP. Nije mi se svidjelo što smo previše igrali duge lopte. Nismo to tražili, trebali smo puno više po podu igrati.''

Nakon prvih 45 minuta iz igre je izvadio Ivu Iličevića.

''Iličević nije ušao u utakmicu kao što smo očekivali, ali to je tako. Da je Ola bio zdrav sigurno bi ga odmah stavili.''

''Tražili smo kad probijemo bok da vraćamo povratnu loptu na 16 metara, jer se oni uvlače u 16 metara. Previše smo centrirali.''

Jeste li zadovoljni s 0:0 na Islandu?

Ukupno glasova:

Modrić i Rakitić kao da su stajali daleko od protivničkog gola.

''Kad smo vidjeli da se brane, izgurali smo Luku malo naprijed. Ali bilo je zgusnuto u sredini, teško za proći.''

Rijetko se može vidjeti da Mandžukić izlazi prija kraja utakmice u hrvatskoj reprezentaciji.

''Razmišljao sam hoću li igrati s dvojicom na kraju naprijed, ali Mandžo pred kraj nije bio pravi. Benko je zaslužio priliku. Ne bih sad to potencirao, to ne znači da Mandžo neće igrati u uzvratu'', rekao je sa smiješkom izbornik Kovač.

U Zagrebu u utorak moramo pobijediti...

''Nadam se da su se oni danas dosta potrošili, braniti se nije lako s igračem manje. Nadam se da ćemo uz našu publiku imati zamah. Uvjeren sam da ćemo biti ti koji će ići u Brazil'', poručio je Kovač koji je poslao igrače s klupe na lagani trening nakon utakmice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider