.

 

Hrvatska protiv Portugala, Modrić protiv Ronalda: U igri bili i Katalonci!

  • Zagreb, 2013-04-15T13:09:22CEST
  • Autor:
  • Gol.hr News Sports hr_HR
  • 13 komentara

U lipanjskom terminu rezerviranom za reprezentacije, Hrvatska će, nakon što obavi kvalifikacijsku utakmicu sa Škotskom, odigrati iznimno atraktivan prijateljski susret s Portugalom.

 
 
 
 
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo i Luka Modrić (Foto: AFP)

Nažalost, dvoboj LUka Modrić vs. Cristiano Ronaldo neće se dogoditi na teritoriju Hrvatske, već u Ženevi u Švicarskoj. Organizacija prijateljskih mečeva na neutralnom terenu očito postaje preferirani model za Šukera i ekipu. Londonska pobjeda protiv Koreje donijela je savezu „i ovce i novce“. Što se tiče novca, tu ni priča s Portugalom neće omanuti, a za ovo drugo trebaju se pobrinuti igrači i izbornik.

>> Šuker i Srna: Nemojmo se zanositi, ali svaki Hrvat mora biti ponosan!

>> Karanka objasnio zašto je Mourinho zamijenio Cristiana Ronalda

Ovakav način organizacije za HNS je vrlo elegantan i komotan. Sav teret logistike i materijalnih troškova preuzima agencija koja svoj interes vidi prodaji televizijskih prava i reklamnog prostora na stadionu. Hrvatska i Portugal doletjet će kao gosti, inkasirati vrlo solidnu gažu i, nadamo se, servirati dobru nogometnu predstavu. Agencija iznajmljuje stadion, zaštitare, tiska i prodaje ulaznice...

Naravno, domaće navijače u velikom broju neće imati ni Hrvatska ni Portugal, ali ovo su utakmice koje se organiziraju zbog biznisa, a ne zbog navijača.

Na radnom doručku s novinarima predsjednik HNS-a Davor Šuker otkrio nam je da je bio u ozbiljnim pregovorima za utakmicu Hrvatska – Katalonija. To bi zapravo značilo utakmicu s „malom Barcelonom“, no ideja se (za sada) neće realizirati, ali ostaje kao mogućnost za budućnost. Još od ranije je potvrđena prijateljska utakmica s Lihtenštajnom u gostima koja će se odigrati u kolovozu.

Reprezentacija Hrvatske protiv Srbije (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Reprezentacija Hrvatske protiv Srbije (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

  • Ispiši
  • Ocijeni:
  • ( glasa)


Anketa

Tko će u finale Lige prvaka, Mandžo ili Modrić?