Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Mučnina u želucu'

'Hrvatska će izgubiti od Brazila, ali možemo proći skupinu'

Reakcije na ždrijeb Svjetskog prvenstva dolaze sa svih strana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Moglo je biti i gore i bolje, ja sam nekako nepopravljivi optimist. Najatraktivnije moguće otvaranje imamo, protiv Brazila, tu će biti jako teško objektivno. Bit će neugodno kad izgubiš, a vjerojatno ćemo izgubiti prvu. No, protiv Kameruna i Meksika se da igrati, mislim da njima možemo parirati", kaže Branko Strupar, Zagrepčanin koji je igrao za Belgiju na Svjetskom prvenstvu 2002. godinu.

Hrvatska izvukla Brazil, Meksiko i Kamerun: Otvaramo Svjetsko prvenstvo! 

GOL.hr predstavlja: O Brazilu sve znate, a o Meksiku i Kamerunu?

Reakcije igrača: 'Teška skupina, ali jedva čekamo Brazil!'

BiH se križa sa 'skupinom života', Messi sretniji od Ronalda

Pomoćni trener Dinama i bivši hrvatski reprezentativac Igor Cvitanović slično razmišlja: "Teška grupa u svakom slučaju, najmanje sam htio Brazil, i to igramo s njma na otvaranju, ne samo da imamo tešku grupu nego imamo i daleka putovanja, ali na SP-ima nema alibija. Svaki protivnik je dobar i kvalitetan, dobili smo možda najvećeg favorita turnira. No, Kamerun i Maksiko su reprezentacije s kojima možemo igrat i koje možemo proći."

Klinsmann ljut: 'Osjećam mučninu u želucu jer smo izvukli Njemačku!'

Razočaran ždrijebom je Jürgen Klinsmann, bivši njemački i sadašnji izbornik SAD-a. Klinsmann će sa selekcijom SAD-a prvi ispit u iznimno zahtjevnoj G skupini imati 16. lipnja protiv Gane, a nakon toga mu slijede ogledi s Portugalom 22. lipnja i njegovom Njemačkom 26. lipnja.

"Osjećam mučninu u želucu jer smo izvukli Njemačku! Ovo je sigurno jedna od najtežih od svih skupina, s obzirom na Portugalce i Cristiana Ronalda, Ganinu povijest i naravno Njemačku. Nije moglo teže. Ali, to je Svjetsko prvenstvo i moramo prihvatiti ždrijeb takav ždrijeb. Nadam će da ćemo u Brazilu iznenaditi neke ljude. Bit ćemo spremni i vjerujemo u naše mogućnosti", rekao je Jürgen Klinsmann.

Oglasili su se i izbornici reprezentacija koje su na prošlom SP-u igrale finale.

Van Gaal razočaran: 'Ovo nije dobar ždrijeb za Nizozemsku'

Rekao sam i prije ždrijeba da ćemo se sastati s Nizozemskom i bio sam u pravu. Nizozemska se promijenila, ali još imaju igrače kao što su Robben, Van Persie ili Van der Vaart. To je samo ždrijeb. Ne bih rekao da smo izvukli 'skupinu smrti', ali je teška skupina. Čile je neugodna momčad. Igraju nogomet jakog pritiska i imaju iskusne igrače. Neće nam biti lako niti protiv Australije. Brazil će vjerojatno biti prvi u svojoj skupini i zato moramo biti dobri i spremni od prvog sučevog zvižduka, kazao je Vicente Del Bosque.

Svoja razmišljanja iznio je i Louis van Gaal: "Tu se ništa ne može napraviti ili promijeniti, ali moramo biti iskreni i reći da ovo nije dobar ždrijeb za nas! Igramo protiv Španjolske koja brani naslov, Australije koju nikada nismo pobijedili i Čilea. Gledao sam ih protiv Kolumbije kada su vodili s 3:0 i pokazali koliko su dobri. Vrlo težak ždrijeb. Dakako, mi se nadamo prolasku skupine, a onda nas u nokaut fazi čeka suparnik iz skupine u kojoj su Brazil, Hrvatska, Meksiko i Kamerun. Prema tome, mogli bi se sučeliti Brazilcima već u osmini finala. Iz naše perspektive, nikako ne možemo biti sretni sa ždrijebom. Puno više bih volio da smo završili u H skupini, u kojoj su Belgija, Alžir, Rusija i Južna Koreja."

Prandelli: Kostarika nam je najteži protivnik!

U skupini D tri su vrhunske reprezentacije (Italija, Urugvaj i Engleska) te Kostarika.

"Mi smo u skupini u kojoj se nalaze tri bivša svjetska prvaka! Međutim, nismo zabrinuti. Ili barem ja nisam zabrinut. Kada vam novinari kažu da ste dobili laganu skupinu, onda se morate brinuti. Mene jedino muče vremenski uvjeti, koji mogu biti vrlo teški protiv koga god igrali. No, mi smo već igrali na Kupu konfederacija, pa znamo kakvi nas uvjeti čekaju", rekao je Cesare Prandelli, izbornik talijanske reprezentacije.

Netko je pitao za najtežeg suparnika u skupini, ali sigurno nije dobio odgovor koji je očekivao...

"Najteži suparnik? Kostarika! Zato jer ne znamo puno o njima."

Izbornik Engleske Roy Hodgson očekivano je ždrijeb za svoju selekciju ocijenio vrlo teškim.

"Nema nikakve sumnje da smo dobili tešku skupinu. Italija, recimo, nije bila među nositeljima, a znamo koliko je jaka. Možda je i dobro što se poznajemo s njima. Uvijek se nadate da ćete dobiti neku dobru skupinu, a zapravo baš i nema puno scenarija koji bi vas natjerali da skačete od sreće. Nogometne se utakmice ionako ne dobivaju na papiru, već na terenu, 11 protiv 11. Ukoliko se dobro pripremimo, vjerujem da možemo dobiti sve tri utakmice u skupini", rekao je Hodgson.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider