Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hrvati su europski Brazilci: 'Joga bonito' pa neka svijetu cure sline!

„Hrvatska igra predivan nogomet“, kazao je nakon ždrijeba brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari potvrdivši staru tezu da su Hrvati „europski Brazilci“…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nema klinca na ovom svijetu koji počinje igrati nogomet a da ne sanja kako će jednog dana zaigrati u finalu Svjetskog prvenstva, a ako već ne u finalu, onda barem na otvorenju.

>> Hrvatska izvukla Brazil, Meksiko i Kamerun: Otvaramo Svjetsko prvenstvo!

>> GOL.hr predstavlja: O Brazilu sve znate, a o Meksiku i Kamerunu?

>> Kovač otkrio prvi zadatak: 'Cijeli svijet će gledati malu Hrvatsku protiv velikog Brazila'

Hrvatskim reprezentativcima ostvarit će se san, barem ovaj pričuvni, igrat će na otvorenju Svjetskog prvenstvo, i to još s Brazilom, peterostrukim svjetskim prvakom, najuspješnijom i najnogometnijom nacijom na svijetu.

Kad je već tako suđeno da Hrvatska mora u jaku skupinu, onda je najbolje da igra s domaćinom. Ta će utakmica zasigurno biti jedna od najgledanijih na SP-u, tko zna, možda bude i najgledanija, sve ovisi kako će se rasplesti ostatak prvenstva.

Posebice će emotivno dočekati tu utakmicu hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva, koji je kao dječak zasigurno sanjao „žuto-plavo-zeleni“ dres, ali je igrom životnih okolnosti dosanjao crveno-bijeli-plavi. Hrvatska nijednu od tri utakmice u skupini neće igrati u njegovom rodnom Riju, na slavnoj Maracani, što mu je velika želja, a ako na kraju ipak bude igrala u Riju, to znači da će dogurati do finala. Hrvatska je u dijelu ždrijeba koji od osmine do finala i Rija vodi preko Belo Horizontea, Fortaleza ili Salvadora i Sao Paula.

Jeste li zadovoljni skupinom na Svjetskom prvenstvu s Brazilom, Meksikom i Kamerunom?

Ukupno glasova:

Možda je pretenciozno razmišljati o finalu, ali onaj tko dođe na veliko natjecanje i ne misli da može do kraja, nikada tamo neće ni stići. A bit će vraški teško stići i do četvrtfinala. Skupina je iznimno jaka, Brazil je najveći favorit turnira, a Kamerun i Meksiko nisu za baciti. Ako Hrvatska prođe u drugi krug, u osmini finala najvjerojatnije je čekaju Španjolska ili Nizozemska, aktualni svjetski prvak i viceprvak.

„Hrvatska igra predivan nogomet“, kazao je nakon ždrijeba brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari potvrdivši staru tezu da su Hrvati „europski Brazilci“. Dakle, na otvorenju ne može bolje za ljubitelje pravog nogometa –dvije nacije koje gaje „joga bonito“ pa neka svijetu cure sline od zadovoljstva.

„Kamerun ima snažnu momčad, ne smijemo ga podcijeniti, a Meksiko je uvijek nezgodan za nas. Mislim da smo izvukli vrlo jako skupinu. Samo su jedna ili možda dvije skupine teže ili tu negdje. Nećemo razmišljati što nas dalje čeka, to bi moglo biti fatalno, prvo moramo proći skupinu“, kaže „Big Phil“.

Ako brazilski izbornik tako razmišlja, što da kažu izbornici Hrvatske, Kameruna i Meksika? No, kako rekosmo, nije sve tako crno kako izgleda na prvi pogled. Hrvatsku je Fortuna pomazila u ždrijebu za doigravanje, što je puno važnije, pa nemamo pravo puno kukati. Osim toga, na muci se poznaju junaci. Partije s prošlog Eura trebaju biti nit vodilja Niki Kovaču i hrvatskoj momčadi. Hrvatska je pokazala zube Španjolskoj i Italiji i samo je malo sreće ili, bolje rečeno, sudačke pravde nedostajalo da prođe u drugi krug. Kolo sreće se okreće, možda se „vatrenima“ sve vrati u Brazilu, možda ugledaju Maracanu i „carioce“ na suprotnoj strani. Nije zabranjeno sanjati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider