Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ma znate...

HNS odlučio: I Hrvatska – Belgija na Maksimiru jer...

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović novinarima je iznio detalje sastanka Izvršnog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odužio se sastanak IO HNS-a. Predsjednik Davor Šuker nije se pojavio na press konferenciji, jer se zbog viroze nije najbolje osjećao. Zato je tu bio Damir Vrbanović koji je javnost obavijestio o tome što su odlučivali čelnici hrvatskog nogometa.

Na sastanku je bio Igor Štimac koji je podnio izvještaj dosadašnjeg dijela kvalifikacija, no najvažnija vijest zapravo i nije neka vijest. Hrvatska – Belgija igrat će se u Zagrebu na 'iznenađenje' nacije. I ova je utakmica proglašena onom visokog rizika. Valjda zbog onih divljih belgijskih navijača koji su još gori od onih škotskih. Malo smo cinični...

''Riječ je o visokorizičnoj utakmici za koju vrijede uvjeti koje samo Zagreb može ispuniti i o kojima smo davno pričali. To ne prejudicira odluke u budućnosti, čim se stvore uvjeti u Splitu, Osijeku i drugim gradovima'', tvrdi Vrbanović.

Zanimljivo, te famozne brojače karata, koje bi uistinu trebali imati svi stadioni, nema stadion u Zenici. A tamo su igrali BiH – Grčka nakon što je u Grčkoj spaljena zastava BiH. To je visokorizična utakmica...

Predsjednik Davor Šuker u velikom je intervjuu za stranicu saveza kojeg vodi jasno poručio zašto se igra u Zagrebu. HNS se nekako mora financirati, a domaćim utakmicama se može zaraditi. Najisplativije je igrati u metropoli, a navodno to vole i sponzori.

Kreću B momčadi najboljih klubova

Damir Vrbanović potvrdio je i špekulacije oko broja klubova u HNL-u sezoni 2014./2015.

''Prva liga ostaje na 10, 2. liga će biti jedinstvena s 12, a bit će tri 3. lige s 18 klubova. Prvoligaši će moći prijaviti B momčad koja može krenuti od treće lige i igrati najviše u drugoj.''

Da vratimo malo na novce. Suce neće plaćati klubovi, nego HNS.

''HNS će plaćati dnevnicu i smještaj. Sredstva ćemo prikazivati transparentno.''

Izvršni predsjednik Vrbanović prenio je stav Izvršnog odbora o nastupu U-20 reprezentacije na SP-u u Turskoj gdje je Hrvatska ispala u osmini finala. Nakon poraza od Čilea Šuker je rekao kako se radi o 'sramoti za hrvatski nogomet'.

"Zauzet je stav da to nije nikakva tragedija. Žao nam je jer smo poslije utakmice bili svjesni da je Hrvatska uvjetno rečeno bolja od Čilea, iako rezultat to nije pokazao. Iz te perspektive je loš rezultat, no to nije tragedija. Ova reprezentacija uz 2-3 igrača koji nisu mogli igrati je apsolutno potencijal za budućnost. Radi se o velikom broju igrača koji će ići u U-21 selekciju koja ima potencijal za odličan rezultat."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider