Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica završila

Rekordni transfer Real Madrida: Najskuplji Španjolac u povijesti!

Alvaro Morata prelazi iz Real Madrida u Chelsea za 80 milijuna eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Alvaro Morata sljedeće će sezone nositi dres Chelseaja. To su službeno potvrdili i Real Madrid i Chelsea. Real se nalazi na pripremama u Los Angelesu, a Morata je već odletio u London na liječnički pregled. Finalizacija transfera samo je pitanje formalnosti.

Madridski mediji spekuliraju kako će transfer iznositi 80 milijuna eura plus pet varijabilnih milijuna, što se odnosi na broj odigranih utakmica, osvojenih titula... U svakom slučaju to je rekordni izlazni transfer Real Madrida. Do sada je na prvom mjestu bio Angel Di Maria s tranfserom od 75 milijuna eura u Manchester United.

Morata najskuplji Španjolac u povijesti

I ne samo to, Morata je postao najskuplji španjolski nogometaš svih vremena. Prestigao je Fernanda Torresa koji je 2011. prešao iz Liverpoola u Chelsea za 58 milijuna eura. Morata će u Chelseaju na godišnjoj razini zarađivati devet milijuna eura neto.

„Ovo je bilo čudno ljeto za mene, puno toga se događalo“, izjavio je Morta za španjolske medije na odlasku u London, vjerojatno misleći na to da je do prije nekoliko dana bio na pragu Old Trafforda, a na kraju će ipak zakoračiti na Stamford Bridge.

„To je Božja volja. Završio sam u klubu koji me već godinama želio, kod trenera s kojim sam konstantno bio u kontaktu. Zbog svega toga sam sretan. Žao mi je što napuštam Real, ali nadam se da će mi u Chelseaju sve ići kako treba“, kazao je Morata dodajući da ne napušta Real razočaran.

Teško treći put u Real...

„Uopće ne. Osvojio sam četiri titule, uključujući moju drugu titulu prvaka Španjolske.“

Pod vodstvom Zinedinea Zidanea nije se baš naigrao. Uostalom, zato i odlazi. Evo što mu je poručio: "Zahvaljujem mu na svemu što je napravio za mene i želim mu puno sreće",

Na pitanje je li moguć treći povratak u Real, odgovorio je:
„Teško... Trenutačno o tome uopće ne razmišljam. Koncentriran sam samo na to da prođem liječnički, obučem dres Chelseaja i dobro igram.“

Što ako se susretne s Realom u Ligi prvaka?
„To će vjerojatno značiti da su obje momčadi otišle daleko u tom natjecanju. Ali, ne mogu sada o tome razmišljati“, zaključio je Morata koji će biti četvrto pojačanje Chelseaja ovoga ljeta nakon Caballera, Rudigera i Bakayoka.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider