Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Perez gubi snagu

Real mora prodavati kako bi 'nahranio' nezasitne zvijezde: Evo koja legenda će platiti cijenu!

Real mora nekoga prodati kako bi skupio novac za golemo povećanje plaća najvećim zvijezdama...

Prvi put nakon sedam godina Florentino Perez propustio je utakmicu Real Madrida na Santiago Bernabeuu. Na njegovu mjestu u predsjedničkoj loži na utakmici s Villarrealom sjedio je potpredsjednik „kraljevskog kluba“ Eduardo Fernandez de Blas, koji je bio glavni domaćin gostujućoj delegaciji.

Službenih informacija nema, ali španjolski mediji spekuliraju kako se Perez odmarao nakon operacije kojoj je bio podvrgnut prošlog tjedna. Ne zna se točno o kakvoj je operaciji riječ, ali navodno se ne radi o ničem ozbiljnom. Perez je u veljači ove godine posjetio SAD gdje je operirao leđa, pa je možda nešto u vezi s tim. Uglavnom, očekuje se da će se predsjednik Reala ubrzo vrati uobičajenim aktivnostima, ali posljednji zdravstveni problemi sugeriraju da se sve teže nosi s pritiskom. Godine pritišću, a problemi se roje. 

Golemo povećanje plaća najvećim zvijezdama

Pereza će nakon povratka u kancelariju dočekati nastavak pregovora s Garethom Baleom, odnosnom njegovim zastupnicima oko produženja ugovora. Španjolski mediji još prije nekoliko tjedana otpočeli su sa spekulacijama da će Real morati nekoga prodati kako bi namirio golema povećanja ugovora, prije svih Cristianu Ronaldu i Garethu Baleu, pa potom Luki Modriću i Toniju Kroosu.

U opticaju je nekoliko imena, najviše su se spominjali Isco i James Rodriguez, spekuliralo se i o mogućoj prodaji jednog od dvojice veznjaka, Modrića ili realnije Kroosa, za koje je živo zainteresiran Manchester United i njegov menadžer Jose Mourinho.

Posljednje ime u „prodajnoj rotaciji“ je kapetan Sergio Ramos, koji će u ožujku sljedeće godine napuniti 31. godinu i čini se da je posljednji trenutak za bogati transfer, kako Realu tako i igraču. Osim toga, u Realu više nemaju strpljenja za njegove kobne pogreške i manjak takta u nekim situacijama.

Mourinho želi Ramosa

Engleski mediji spekuliraju da bi Mourinho rado vidio Ramosa na Old Traffordu. Mourinho je prošlog ljeta bio zainteresiran i za Raphaela Varanea, no Real nije pristao prodati znatno mlađeg i potentnijeg stopera, ali čini se da bi Perez mogao pustiti „niz vodu“ Ramosa. Nije tajna da su njih dvojica u prilično napetim odnosima od posljednjih pregovora oko produženja ugovora i povećanje Ramosove plaće. Bilo je tu svega i svačega, međusobnog podmetanja i medijskog „reketarenja“, pravi psihološki rat i igra živaca. I tada je u igri bio Manchester United.

Na kraju je pobjedu odnio Ramos, jer Perez mu je nevoljko morao povećati plaću na traženi iznos, oko 10 milijuna eura neto godišnje, što je izazvalo lančanu reakciju kod ostatka svlačionice. Perez je dobro znao da će ga taj potez skupo stajati u bliskoj budućnosti i nije se prevario. Ponukana Ramosovim primjerom, kompletna svlačionica traži ili namjerava zatražiti znatno povećanje plaće, a eklatantan primjere je Bale koji navodno zahtijeva minimalno 17 milijuna eura neto po godini.

Perez nije zaboravio razmiricu s Ramosom i čini se da je došao trenutak za naplatu računa. Uostalom, zar nisu slično prošli i slavni Ramosovi prethodnici Raul Gonzalez i Iker Casillas? S obzirom na kapetanove godine, nadolazeći zimski ili sljedeći ljetni prijelazni rok posljednji je trenutak za bogatu naplatu. Ni Ramos vjerojatno neće imati ništa protiv, jer u Manchester Unitedu ili nekom drugom klubu imat će još veću plaću nego što je ima sada u Reala. Dakle, vuk će biti sit, a ovce na broju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider