Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li u pravu?

Real izgubio prvenstvo, a sad se pobunio i nezadovoljni Bale

Gareth Bale nije zadovoljan tretmanom u Real Madridu, a njegovo ogorčenje procurilo je u medije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid nije uspio preskočiti najtežu prepreku do kraja prvenstva. Valencia je uzela bod (2:2) na Santigao Bernabeuu, a tragičar je bio Cristiano Ronaldo koji je promašio 11-erac. Dan nakon utakmice stigla je i nova briga za Carla Ancelottija. Britanski Telegraph objavio je jadikovke menadžera Garetha Balea, Jonathana Barnetta koji se tuži na status svog igrača u Realu.

Real naslova koštale najveće utakmice: Katastrofalni u derbijima

VIDEO Penal koji je donio titulu Barci: Ronaldo u nevjerici

Nakon poraza u Torinu i remija s Valencijom Barnett je izašao u javnost s porukom: Balea suigrači bojkotiraju.

''Mora dobivati više lopti kako bi mogao pokazati sve što zna. Kada bude tako bit će najbolji u Realu.''

Barnett tvrdi kako Baleu nije nimalo drago da bude ne druga, već treća violina u klubu. U Tottenhamu je navikao da se igra na njega, ali malo je iluzorno da isti tretman očekuje u Real Madridu. To je žrtva koju mnogi vrhunski nogometaši moraju prihvatiti u ovim vremenima modernog nogometa. Tako primjerice i Neymar i Luis Suarez ipak imaju podređenu ulogu pored Lea Messija iako bi u 99,99% klubova bili prve i najveće zvijezde nekih drugih klubova.

Menadžer pomogao ili odmogao?

Baleov menadžer kaže kako je Velšanin mogao otići do Carla Ancelottija, ali nije htio. No, ovo je još gore jer je sad sve izašlo u javnost. Bolje da je to pokušao riješiti u uredu talijanskog trenera.

Barnett tvrdi kako Bale dobiva manje lopti od Ronalda i Benzeme, a pretrči puno više od njih. Dobije loptu u prosjeku svake 3 minute i 48 sekundi. Na Benzemu ide lopta svake 3 minute i 39 sekundi dok Ronaldo dobije loptu svake 3 minute i 13 sekundi. Ovako se ne čini baš da je razlika velika. Po utakmici su to u prosjeku 23 lopte, dvije manje od Benzeme i pet manje od Portugalca.

Agent tvrdi da Velšanin želi samo opravdati najveći transfer u povijesti. No, mnogi su primijetili kako trio BBC nije do kraja 'kliknuo' i predviđa se ekspresni odlazak Balea kojeg žele Manchester United i Chelsea. Možda će ga otjerati žestoke kritike madridskih medija. Ipak, to se vjerojatno neće dogoditi.

''Njega žele najveći klubovi, ali igrat će u Realu i sljedeće sezone. Ne ide on nigdje iz Madrida. Kada je rekao da mu je bio san igrati u Realu, on je to stvarno mislio. Uvjeren je da će uspjeti pokazati sve što zna.''

Najbolja prilika je već u srijedu kada na uzvrat polufinala Lige prvaka stiže Juventus. Ta je utakmica sada najvažnija u sezoni. Prvenstvo je izgubljeno, a kao i prošle godine, osvajanje Lige prvaka bi spasilo sezonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider