Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Psihološka igra

VIDEO Penal koji je donio titulu Barci: Ronaldo u nevjerici!

Barcelona može početi slaviti naslov prvaka Španjolske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako matematika kaže da Real Madrid još uvijek može prestići Barceloni i postati prvak, nakon subotnjeg raspleta utakmica 36. kola jasno je kako je malo izvjesno da će se to dogoditi.

Barcelona je dugo lomila otpor Real Sociedada na Camp Nouu, ali je uspjela upisati tri super važna boda. Real je, pak, u prvih pola sata utakmice s Valencijom primio dva gola i morao je igrati na sve ili ništa.

Krenula je nakon toga totalna ofenziva Kraljevskog kluba čiji su igrači pokušali do poluvremena barem smanjiti prednost Šišmiša. I gotovo da su uspjeli - zbog prekršaja na Baleu dosuđen je jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, a onda se dogodila situacija koja je možda odlučila utrku za prvaka.

Alves drugi put obranio penal Ronaldu

Naime, vratar Valencije Diego Alves je Cristianu Ronaldu rekao u koju stranu će pucati, a kad se Portugalac zaletio prema lopti i usporio, Alves ga je trznuo u desno i onda se bacio u desnu stranu. Ronaldo je vjerojatno mislio da mu Brazilac želi prodati stari trik - kada vratari fintiraju da će se baciti u jednu pa onda krenu na drugu stranu - ali Alves je upisao maestralnu obranu i znatno otežao Realu lov na totalni preokret.

Situacija je sada takva da Barcelona ima četiri boda više uoči posljednja dva kola. Kataloncima slijedi gostovanje kod Atletica u Madridu, ali čak ako tu i izgube od Atletica koji je u velikom padu forme, pobjeda u zadnjem kolu protiv davljenika Deportiva na Camp Nouu donijet će im naslov prvaka bez obzira na rezultate Reala.

U sjeni utrke za titulom ostao je podatak da je Diego Alves postao prvi vratar koji je obranio dva jedanaesterca Cristianu Ronaldu. Prije ovog, učinio je to 2009. godine dok je branio za Almeriju.

 

Widget powered by WhatstheScore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider