Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Igre i igrice'

Real aktivirao 'podzemni plan' protiv Barce: Evo što rade da zaustave Katalonce

Madridski klubovi Real i Atletico nadaju se da će Espanyol iznenaditi Barcelonu u predstojećem katalonskom derbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolsko prvenstvo ulazi u fotofiniš. Dva kola prije kraja Barcelona i Ateltico bodovno su poravnati sa 85 bodova, a trećeplasirani Real ima samo bod manje. Barcelona je u prednost u odnosu na oba madridska kluba, jer ima bolji međusobni omjer u svim kombinacijama.

Barcelonu u sljedećem kolu očekuje gradski derbi s Espanyolom na Camp Nouu, Atletico gostuje kod Levantea, dok Real dočekuje Valenciju. Real i Atletico nadaju se da bi Espanyol mogao pomrsiti račune Barceloni, čiji trener Luis Enrique nemirno spava pred završetak sezone. Ako mu izmakne i praktički već ubilježeni naslov prvaka Španjolske, lako je moguće da dobije otkaz. Kako god, ove sezone Espanyol je već na svojem stadionu iznenadio favoriziranu Barcu odigravši 0:0. Madriđani se nadaju sličnom ishodu i na Camp Nouu. Zna se da su madridski klubovi, posebice Real u dobrim odnosima s „bratskim klubom“ iz Barcelone. Čini se da je proradila i Realova "podzemna mašinerija".

Diario GOL tvrdi kako ima informaciju da su igrači Reala kontaktirali dvojicu Espanyolovih igrača i pružili mi dodatnu motivaciju i ohrabrenje pred katalonski derbi. Navodno se radi o Asensiju i Burugiju, Realovima igračima na posudbi u Espanyolu, koji bi se sljedeće sezone mogli vratiti na Santiago Bernabeu, posebice ako dobro odigraju protiv Barcelone.

Obojica su uvjerili svoje kolege iz matičnog kluba da će cijela momčad Espanyola dati sve od sebe protiv mrskog gradskog suparnika. Na Cornellà-El Pratu borili su se fanatično i izvukli „nulu“, isto će pokušati izvesti i na Camp Nou, gdje je Espanyol posljednji put došao do bodova u veljači 2009. kada je iznenađujuće slavio sa 2:1.

Espanyol je osigurao ostanak u elitnom društvu pobjedom nad Sevillom u posljednjem kolu i na Camp Nou će istrčati bez imperativa i posebnog pritiska, dok Barcelona mora pobijediti, što je uvijek teret na leđima bez obzira koliki favorit bila. Barca je ove sezone u nekoliko navrata pucala pod pritiskom, pokazalo se da je ranjiva ako se suparnik ustrajno i fanatično bori, a Espanyol bi mogao biti baš takav protivnik.

Igračima Espanyola Camp Nou će biti svojevrsna pozornica za dokazivanje; Asensiju i Burugiju za povratak na Bernabeu, a ostalim za odlazak u neki veći klub i na izdašniju plaću.

Ako Espanyol ne uspije, Madriđanima će posljednja nada biti Granada, koja se bori za goli prvoligaški ostanak i tradicionalno je nezgodan suparnik za Barcelonu. U posljednje četiri domaće utakmica s Barcelonom Granada je jednom trijumfirala (2014.) i tri puta izgubila. Uvijek su to bile tvrde i rezultatski neizvjesne utakmice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider