Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opsadno stanje

Težak udarac za Real, svi gledaju u Modrića: Zidaneova taktika za Atletico pada u vodu

U subotu je na rasporedu prvi ovosezonski veliki madridski gradski derbi, Atletico protiv Real na Vicente Calderonu.

Real dočekuje „el madrileno“ gotovo pa desetkovan, na Santiago Bernabeu trenutačno je bolnica na kraju gradu. Nakon što se Alvaro Morata vratio ozlijeđen s akcije španjolske reprezentacije, „kraljevi“ su opleli ih sveg raspoloživog oružja prema Španjolskom nogometnom savezu.

Deset najvećih na svijetu: Ovo jako peče Barcu, a Real bi je tek mogao dotući

Morata se ozlijedio na prijateljskoj utakmici s Engleskom, a u Realu se pitaju kako je moguće da su ga pustili igrati kada je već imao problema na utakmici s Makedonijom. Verbalni rat bijesni, što najbolje govori da na Bernabeuu vlada opsadno stanje.

U Realu su ljutiti poput risova jer se još uvijem ne zna hoće li se Karim Benzema oporaviti do velikog derbija, a ako se i oporavi, pitanje je u kakvom će stanju biti. Real, dakle, praktički dočekuje derbi s velikim upitnikom po pitanju klasičnog isturenog napadača, centarfora po vokaciji.
Tu ne prestaju problemi za Zinedine Zidanea.

Modrić i Kovačić drže vezni red Reala

Kako se ozlijedio Toni Kroos, a još davno prije se ozlijedio Casemiro, Zidane se u veznom redu mora osloniti samo na Luku Modrića i Matea Kovačića, koji također nisu u bajnom fizičkom stanju. Modrić se tek oporavio od ozljede, a Kovačić ima problema s gležnjem. Zbog te je ozljede morao izaći na kvalifikacijskoj utakmici s Islandom u Zagrebu.

Ni tu nije kraj Zidaneovih problema. Gotovo cijela obrana sastoji se od igrača koji su donedavno bili ozlijeđeni ili još uvijek imaju određenih problema. Pepe neće konkurirati za derbi, a Carvajal i Varane na posljednjem treningu radili su fitnes centru, no pretpostavlja se da će zajedno s kapetanom Ramosom i Marcelom biti spremni za derbi i sačinjavati zadnji red Madriđana.

Zidane će prema informacijama španjolskih medija izvesti momčad u formaciji 4-2-3-1. Na golu će biti Keylor Navas, a obrana je već opisana. Modrić i Kovačić igrat će na mjestu dvojice zadnjih veznih, u trolistu bi trebali biti Bale, Isco i Cristiano Ronaldo, a isturena špica Benzema ili Morata, ako budu spremni.

Zidaneova taktika za derbi

Ako nijedan ne bude mogao nastupiti, doći će do „rošade“ koju je teško predvidjeti. U postavu bi mogao ući James, dok bi Ronaldo ili Bale zaigrali u vršku napada. To je jedna od mogućnosti.

Zidaneova taktika za derbi navodno će biti što duži presing na zadnju liniju Atletica. Ideja vodilja je ne dopustiti „atletičarima“ da bez problema iznose loptu u polje te prisiliti njihove stopere da vode igru i rade pogreške. To je lako reći, ali jako teško napraviti. Ostaje pitanje hoće li plan pasti u vodu zbog navedenih problema?

Madridski mediji pišu kako je povratak Modrića najbolja vijest za Zidanea u posljednje vrijeme. U Realu od Modrića jako puno očekuju, a koliko ga „atletičari“ cijene najbolje govori izjava Gabija: „Realu se oporavio njegov ponajbolji čovjek.“

No, pitanje je koliko Modrić može u ovom trenutku protiv vjerojatno najagresivnije momčadi Primere i Europe? Kada Diego Simeone pusti svoje „pse“ s lanca, teško se s njima boriti i kada ste u top fizičkom izdanju, a Modrić to teško može biti jer je dugo bio izvan terena.
Puno upitnika, a malo odgovora. Jedno je sigurno, „kraljevima“ će biti jako „vruće“ na krcatom Calderonu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider