Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rakitić najviše pretrčao

VIDEO Suarez srušio Man. City, Messi promašio penal pa prazna vrata

U prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka Barcelona je na Etihadu pobijedila Manchester City 2:1 , dok je Juventus s istim rezultatom slavio u Torinu protiv Borussije Dortmund…

Oba pogotka za Barcelonu postigao je Luis Suarez (16, 30). Urugvajac je prvi put u dresu Barcelone postigao dva pogotka na utakmici. Jedini gol za Manchester City postigao je Sergio Aguero (69).

VIDEO Juve slavio u prvoj utakmici protiv Borussije, ali i izgubio Pirla!

U završnici utakmice Lionel Messi je promašio jedanaesterac koji je sam izborio, odnosno Joe Hart mu je obranio udarac, a Messi je potom natrčao na odbijenu loptu i glavom promašio prazna vrata. Doista nevjerojatan promašaj, posebice kad je u pitanju sjajni Argentinac.

Kod prvog gola Barcelone katastrofalno je pogriješio Vicent Kompany, a Suarez je silovitim udarcem iskosa s desne strane iskoristio „poklon bon“. Drugi pogodak Suarez je postigao nakon asistencije Messija.

Pogodak nade „građani“ su zabili nakon sjajne akcije. David Silva fantastično je ostavio loptu za Aguera koji prolazi kroz sredinu i silovitim udarcem matira Ter Stegena.

Utakmica se otvorila, City je krenuo na sve ili ništa, ali u 74. minuti Clichy je zaradio drugi žut karton pa je Barcelona s igračem više u potpunosti zagospodarila terenom. Imala je Barca nekoliko šansi za povećanje vodstva, no njezini igrači nisu bili koncentrirani u završnici akcija. I kad je stigla najbolja šansa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Messi ju je upropastio na već opisani način.

Hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić igrao je do 71. minute, kada ga je zamijenio Matthieu. Rakitić je odirao dobru partiju, u prvom poluvremenu najviše je pretrčao u redovima Barcelone, do trenutka napuštanja terena oko 8.5 kilometara. 

MANCHESTER CITY - BARCELONA 1-2 

Pred 40.000 gledatelja na Etihad stadionu sudio je Felix Brych iz Njemačke.

Strijelci: 0-1 Suarez (16), 0-2 Suarez (30), 1-2 Aguero (69)

Crveni karton: Clichy (City, 74)

Promašeni penal: Messi (90+3)

MANCHESTER CITY: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Nasri (Fernandinho, 61), Fernando, Milner, Silva (Sagna, 78)- Džeko (Bony, 68), Aguero

BARCELONA: Ter Stegen; Dani Alves (Adriano, 75), Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, RAKITIĆ (Matthieu, 71)- Messi, Neymar (Pedro, 80), Luis Suarez


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider