Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
luda, luda završnica

Mogu li ostati na vrhu engleskog nogometa? 'Budimo realni, oni su favoriti'

Leicster City i Tottenham vodeći su klubovi jedne od najjačih svjetskih nogometnih liga…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Danas se nastavlja Premierliga utakmicama 28. kola. Dugo nije bila ovako zanimljiva jedna liga 'petice', a čini se kako će borba trajati do posljednjeg kola. Nakon 27 kola na vrhu su Leicester City i Tottenham. Lisice imaju dva boda prednosti pred Spursima koji pak bježe tri boda najvećem rivalu Arsenalu.

No, sve se može promijeniti već u sljedeća dva dana. Arsenal večeras dočekuje Swansea i ako Arsene Wenger nakon poraza na Old Traffordu ne odvede svoju momčad do tri boda navijači će biti bijesni. Upravo je Wenger od svih označen za glavnog krivca što Topnici u ovakvoj sezoni nisu na vrhu i ne jure prema naslovu.

Leicester City dočekuje tvrdi WBA, ali nema te obrane koju Vardy, Mahrez i društvo ne mogu probiti. Tottenham u srijedu ide na teško gostovanje kod gradskog rivala West Hama, koji je također fenomenalan šesti. Slaven Bilić uklopio se u one izrazite pozitivce uz Claudia Ranierija i Mauricija Pochettina kojeg navodno gleda i Real Madrid.

Iskusni lisac Ranieri prebacio je uoči kola lopticu u Pochettinov teren.

''Oni su jaki u svim situacijama. Po mojem mišljenju oni su favoriti iako nitko do sada o njima nije govorio. Brane li se ili napadaju, uvijek znaju što žele'', rekao je Talijan o Spursima koji ove sezone uistinu igraju fenomenalno.

Tottenham igra žestoki presing na loptu, onako 'kloppovski' uz izrazito puno trčanja. Ispred njih je jedino momčad koja igra još više kontraški. Očito ove sezone napadački nogomet Manchester Cityja i Arsenala nije šampionski. No, Ranieri smatra kako je prerano 11 kola prije kraja prvenstva otpisivati ova dva kluba koje on gura pod favorite, uz spomenuti Tottenham.

''Jako smo iznenađeni što smo na vrhu. To je fenomenalno, ali realno City, Arsenal i Tottenham su favoriti za naslov.''

Pili Ranieri naopako je ako njegovi igrači nastave s ovakvim igrama bit će prvaci. Dobar dio Engleske navija upravo za njih, jer da jedan Leicester, koji je prije točno godinu dana bio uvjerljivo posljednji na ljestvici, osvoji naslov bila bi to senzacija nad senzacijama. Bio bi pokazatelj kako u modernom nogometu, gdje vlada isključivo zakon novca, 'mali' mogu pobijediti 'velike' čak i nakon bitke od 38 utakmica.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider