Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
madriđani opet zaostaju

VIDEO Barca na vrhu: Rakitić uz malu pomoć starog prijatelja zabio Betisu

Barcelona se, uz pomoć Betisova stopera, vratila na vrh Primere 2:0 pobjedom u Andaluziji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić bio je strijelac prvog pogotka za Barcelonu u 2-0 (0-0) pobjedi na gostovanju kod Betisa u Sevilli u susretu 36. kola Primere kojom se katalonski div vratio na vrh Primere.

Rakitić je u 50. minuti iskoristio veliku zbunjenost u domaćoj obrani nakon ubacivanja Lionela Messija u njihov kazneni prostor i svojim sedmim golom u prvenstvu ove sezone doveo Barcelonu u vodstvo.

Konačni rezultat postavio je Luis Suarez u 81. minuti, a asistent je opet bio Messi. Suarez je i u ovoj utakmici mogao zabiti barem dva, tri pogotka, ali je bio iznimno neraspoložen u završnici.

Recimo da je Barcelona bila potpuno bezopasna u prvih 35 minuta utakmice, a onda je stoper Betisa Heiko Westermann dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Rakitiću. Zanimljivo, Westermann i Rakitić su stari znanci i prijatelji iz Schalkea u kojem su igrali zajedno od 2007. do 2010. godine.

Rakitić je igrao do 86. minute za Barcelonu koja je ponovno vodeća na ljestvici sa 85 bodova, koliko ima i drugi Atletico Madrid, dok je treći Real Madrid s bodom manje.

Ranije u subotu madridski klubovi ostvarili su minimalne 1-0 (0-0) pobjede. Atletico je na svom su Vicente Calderonu svladali Rayo Vallecano golom Antoinea Griezmanna (55), koji je u igru prethodno ušao 35 sekundi ranije.

Real je pobijedio na gostovanju kod Real Sociedada u San Sebastianu pogotkom Garetha Balea preciznim udarcem glavom u 80. minuti susreta, a inicijator akcije iz koje je postignut gol bio je Luka Modrić. Modrić je igrao do 85. minute kada ga je zamijenio drugi hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider