Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo, Slavene!

VIDEO Bilić srušio i Mourinha: West Ham na bod iza Cityja!

U 10. kolu Premierlige Slaven Bilić je upisao novi veliki skalp.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham je pobijedio Chelsea rezultatom 2:1. Šesta je to pobjeda Čekićara koji poslije 10 odigranih utakmica imaju 20 bodova, jedan manje od Manchester Cityja koji je u ovo kolo ušao kao vodeći.

West Ham je poveo u 17. minuti pogotkom Maura Záratea. U 44. minuti isključen je Nemanja Matić, pa je Chelsea cijelo drugo poluvrijeme imao igrača manje. A i trener Mourinho je kažnjen zbog prigovaranja sucima, pa je i on drugih 45 minuta utakmicu gledao sa tribina.

Ipak, stoper Gary Cahill u 56. minuti donosi izjednačenje Chelseaju. Nakon toga Čekićari su pojačali ritam i Andy Carroll je u 79. minuti donio pobjedu domaćinu. Carroll je u igru ušao deset minuta ranije. Nikica Jelavić ostao je na klupi za pričuve West Hama.

U deset kola Slaven Bilić je upisao pobjede protiv četiri velikana - Arsenala, Liverpoola, Manchester Cityja i sada Chelseaja. West Ham je trenutno drugi, sa bodom manje od vodećeg Manchester Cityja koji u nedjelju gostuje kod Manchester Uniteda.

S druge strane Chelsea je na 15. mjestu i ovo mu je peti poraz u prvenstvu.

I Leicester je nastavio sa dobrim igrama, pobijedio je Crystal Palace sa 1:0, a strijelac je bio Jamie Vardy (59), koji je sa 10 golova najbolji strijelac lige. I dok Vardy igra u životnoj formi, Andrej Kramarić osuđen je na grijanje klupe Leicestera, pa je tako bilo i ove subote.


West Ham United 2-1 Chelsea - All Goals and... by hamdosbetdos

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider