Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hajduk uvjerljivo prvi

Prava istina o 'zanimanju' za Dinamo: Sramotne brojke o gledanosti!

Zanimljivi su podaci o posjeti nakon 15 kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Deveterostruki uzastopni prvak Dinamo u ligi s 10 klubova nalazi se na mizernom sedmom mjestu po broju gledatelja na domaćim utakmicama.

Ovaj podatak posebno je interesantan ako se zna da su iz Dinama pet komada primljenih od Red Bull Salzburga pokušali oprati objavivši da na Facebooku imaju "skoro 40.000 članova više od Hrvatskog nogometnog saveza" i "više od 150.000 članova više od Hajduka".

Facebook se 'ne broji': Na Maksimiru 1.679 gledatelja po utakmici

Dakle, na sedam prvenstvenih dvoboja na Maksimiru Modri su ukupno privukli 11.755 gledatelja, a ispred njih po tome su Hajduk (52.500), Rijeka (43.100), ali i Osijek (21.000), Istra 1961 (18.100), Slaven Belupo (17.000) i Zadar (12.900).

Uz to što su manje gledatelja na svoje domaće dvoboje privukli samo Split, Lokomotiva i Zagreb, posebnu težinu ima činjenica da je Dinamov najveći rival Hajduk gledaniji za 40-ak tisuća navijača usprkos tome što je posljednje dvije domaće utakmice zbog suspenzije morao igrati pred praznim tribinama. Uz to treba istaknuti kako je zadnji domaći dvoboj na kojem su gledatelji imali pristup Hajduk igrao u Dugopolju protiv Rijeke gdje se natiskalo 5.000 gledatelja, a da je novi poljudski travnjak bio spreman na vrijeme brojke bi bile još izraženije u korist Splićana.

Suspenziji unatoč: Hajduk uvjerljivo najgledaniji

Ništa se nije promijenilo niti kad je u pitanju ukupna gledanost. Hajduk je tu uvjerljivo najgledaniji godinama, a tako je i ove sezone - njihove utakmice kod kuće i na strani ukupno je pratilo 85.500 navijača, drugoplasirana je Rijeka (64.100), a treći Dinamo (54.455), prvenstveno zahvaljujući dvama gostovanjima (Poljud i Kantrida).

Na Maksimiru će se odigrati 22. studenog najveći (i jedini pravi) derbi hrvatskog nogometa pa će Dinamo vjerojatno ponešto popraviti skor na domaćim utakmicama, ali do kraja polusezone to će učiniti i Splićani budući da su u sva tri prvenstvena kola do kraja sezone domaćini na Poljudu (Zagreb, Split, Istra 1961).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider