Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novac ipak čini čuda

Povijesna 'trampa' Reala i Barcelone: ManUtd pokrenuo lavinu!

Nakon 18 godina braka, Barcelona bi mogla prekinuti suradnju s Nikeom, poznatim američkim proizvođačem sportske opreme.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je započela suradnju s Nikeom 1998. kada je Kappa otišla u povijest, a to isto Nikeu bi se moglo dogoditi 2018. do kada traje trenutačni ugovor. Kako pišu katalonski mediji, Barcelona će prema svemu sudeći 2016. prijeći u redove njemačkog giganta Adidasa, čije dresove nosi i Barcin najveći rival Real Madrid. Adidas budno prati napete odnose između Nikea i Barcelone i čeka priliku da uskoči na mjesto američke kompanije.

VIDEO Nova afera u Barceloni: Pogledajte kako je Pique razljutio trenera!

Ronaldov fascinantan jubilej i golgeterski niz Platiniju u lice!

Real Madrid 'baca' milijune: Evo koga sad dovodi!

Naravno, riječ je o novcu. Barcelona nije zadovoljna trenutačnom visinom ugovora s Nikeom i želi povećanje, a Amerikanci nisu baš najsretniji s takvim zahtjevima. Adidas je u svoje jato nedavno priveo Manchester United i Juventus ponudivši veće ugovore nego Nike.

Adidas 'potpisao' Manchester United i Juventus

Nike trenutačno plaća Barceloni 30 milijuna eura godišnje, dok je Adidas sklopio ugovor s Manchester Unitedom na deset godina za fantastičnih 940 milijuna eura, dakle 94 milijuna godišnje. Drugi Barcelonin kandidat je Puma, no čini se da Adidas ipak neće propustiti priliku privezati za sebe još jedan veliki klub i tako potvrditi dominaciju u svijetu nogometa. Jer, onaj tko ima Real, Barcelonu, Bayern, Manchester United, Chelsea, Milan i Ajax s pravom može reći da je pobrao šlag na europskom tržištu.

U popriličnoj je ekspanziji i Puma koja pod svojim skutima nosi Arsenal i Borussiju Dortmund te nekoliko vrhunskih nogometaša kao što su Reus, Mario Gomez, Kun Aguero, Falcao, Yaya Toure, Cesc Fàbregas i Balotelli. Za potpuni proboj u sami vrh treba im još jedan klub iz same špice najboljih i najvećih, a to Barcelona svakako jest. Američka kompanija Warrior još je jedan od većih igrača na europskom nogometnom tržištu, no teško da može privući Barcelonu.

Nike kreće na Real Madrid

Jedna varijanta čini se također lako mogućom. Ako Nike izgubi Barcelonu, morat će potražiti klub slične težine. Čast svima ali jedini klub s kojim bi Amerikanci mogli isprasti gorčinu gubitka Barcelone jest Real Madrid, službeno najbolji klub 20. stoljeća i prema mnogim parametrima najveći klub svih vremena.

Nije nemoguće da Nike i Adidas zamijene mjesta, odnosno da Barcelona i Real zamijene sponzore. Bila bi to doista povijesna "trampa" velikih rivala. Iako je Real produžio ugovor s Adidasom do 2020. za 39 milijuna eura godišnje apanaže, nema ugovora koji se ne može raskinuti ako se interesi poklope. Novac ipak čini čuda. Teško da Real i Barca mogu trpjeti da Manchester United zarađuju triput više na nošenju dresova. Novim ugovorom "crvenih vragova" s Adidasom lavina je pokrenuta.  

Najveće zvijezde Reala i Barcelone, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi, tako bi konačno svoje osobne sponzore dobili i na klupskoj razini. Ronaldo je maneken Nikea, a Messi Adidasa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider