Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naglasio jedan podatak

Ponosni Kek: Sada i Rijeka nešto znači u europskom nogometu

Vrlo zadovoljan nakon slavlja protiv Standarda bio je Matjaž Kek.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Rijeke isijavao je zadovoljstvom, ali je zadržao svoj tradicionalno ozbiljni izraz lica u prvoj reakciji nakon što je Rijeka pobijedila Standard i ostala u igri za prezimljavanje u Europi.

Fantastična Rijeka srušila Standard na krcatoj Kantridi!

"Mislim da smo potpuno zasluženo dobili, naročito smo prvo poluvrijeme dobro odigrali. U drugom smo malo previše na sigurno igrali, ali ovo je vrijedna pobjeda. Sedmi bod, druga pobjeda u Europa ligi, čestitke igračima. Malo smo presigurno igrali u nastavku, ali skoro je nemoguće jurišati svih 90 minuta u ovom dijelu sezonu. Vidjeli smo da su moji igrači s puno napora odigrali ovu utakmicu, ovo je vrijedna i velika pobjeda, Standard je dobra ekipa i vratili smo im za poraz u prvom kolu", izjavio je Matjaž Kek.

Mariborski stručnjak posebno je naglasio jedan podatak: "Mislim da dvije godine nismo izgubili na Kantridi u Europi, da je to netko rekao prije godinu i pol dana vjerojatno bi mu rekli da je lud."

U komentaru ishoda druge utakmice gdje je Feyenoord pobijedio Sevillu Kek je rekao: "Feyenoord je pokazao da je vrlo moćan, sada je sve otvoreno, jasno je da je sve otvoreno. To je potvrda njihovog rada i njihove kvalitete. Idemo u Sevillu opet odigrati svoje. Ne trebam govoriti što znači Sevilla, ali nešto sada i Rijeka znači u europskom nogometu."

Tomečak: Moramo vjerovati da je sve moguće

Silom prilika Ivan Tomečak zaigrao je na lijevom beku. Svoj posao je, baš kao i onda kad ordinira po desnoj strani, odradio vrlo dobro: "Bilo nam je teško u drugom poluvremenu kad su oni digli na jedan nivo više. Da nam je netko rekao da ćemo prije početka Europa lige imati ovoliko bodova i da ćemo ovako igrati svi bi to potpisali. Hvala Bogu da ovisimo sami o sebi, ta pobjeda u Sevilli nas vodi dalje, moramo biti pametni i vjerovati da je sve moguće", kazao je Tomečak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider