Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš rasplet u Rotterdamu

Fantastična Rijeka srušila Standard na krcatoj Kantridi!

Novi veliki europski rezultat ostvarili su nogometaši Rijeke...

Rijeka je pobijedila Standard 2:0 u dvoboju petog kola skupine G Europa lige. Ovim rezultatom Riječani su ostali u igri u prolaz dalje, a kako bi se to dogodilo u posljednjem će kolu morati pobijediti Sevillu u gostima budući da je u drugom ogledu ove skupine večeras Feyenoord nadvisio Španjolce i izborio plasman u šesnaestinu finala.

Od prve minute igrači Matjaža Keka nasrnuli su na goste iz Liegea davši im do znanja da nemaju što tražiti pred više od 10.000 gledatelja.

Blizu pogotku Rijeka je bila već u petoj minuti kada je Kramarić ispremiješao igrače Standarda na lijevoj strani i servirao idealnu povratnu za Moisesa koji s 10-ak metara puca iz voleja, vratar Thuram-Ulien je bio svladan, ali na crti je glavom taj udarac obranio kapetan Jelle van Damme i spasio Standard.

U 22. Sharbini je sjajno uposlio Kramarića koji lažnjakom vara svog čuvara i puca, a lopta pogađa unutrašnji dio bliže vratnice i odbija se u polje. Sreća se i u ovoj situaciji naklonila Standardu, ali nije četiri minute kasnije kada se Moises iskupio za promašaj zicera iz pete minute - Jajalo je ubacio iz kornera, a na prvoj vratnici najviši je u skoku bio Rijekin Brazilac koji glavom matira gostujućeg vratara.

Pritisak Rijeke nastavio se i nakon tog gola, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u 34. minuti. Minutu ranije isključen stoper Standarda Dino Arslanagić koji je skrivio jedanaesterac kojeg je izborio Andrej Kramarić - najbolji igrač Rijeke namjestio je loptu na bijelu točku i poslao vratara u jednu, a loptu u drugu stranu. Do poluvremena je Rijeka zadržala prednost od dva gola i igrača više.

Početkom nastavka, u 51. minuti, Vinicius Araujo je postigao pogodak koji je opravdano poništen zbog zaleđa i to je otprilike bilo sve što su Belgijanci prezentirali u lovu na zaostatak od dva gola s igračem manje. Nisu pomogle niti tri izmjene koje je gostujući strateg Ivan Vukomanović vrlo brzo napravio. Najbliže golu gosti su bili u 80. minuti kada je Mpoku sjajno pucao iz slobodnog udarca, a Vargić još ljepše obranio. Rijeka je kontrolirala igru i do konca susreta zadržala prednost.

Feyenoord siguran, Standard ispao

Od ostalih situacija iz drugog dijela izdvajamo 70. minutu kada se Kantridom na poziv Armade zaorilo "HNS pederi, nogomet ste sje....".

Na drugoj utakmici Feyenoord je pobijedio Sevillu 2:0, a pogotke su postigli Jens Toornstra u 56. i Karim El Ahmadi u 83. minuti.

Ovakvim raspletom Feyenoord se plasirao u nokaut fazu, a Standard je ostao bez ikakvih šansi da se dokopa druge pozicije za koju će se u posljednjem kolu u međusobnom okršaju na Sanchez Pizjuanu 'potući' Sevilla i Rijeka (Španjolcima je dovoljan i neriješen ishod).

Europa liga, skupina G:

1. Feyenoord 9 bodova
2. Sevilla 8
3. Rijeka 7
4. Standard 4

6. kolo (11. prosinca): Sevilla - Rijeka, Standard - Feyenoord

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider