Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav gol

VIDEO Pogledajte majstoriju Lewandowskog o kojoj priča cijela Njemačka!

Nogometaši Bayerna i Wolfsburga igrat će u finalu Telecom Cupa, prijateljskog turnira koji se održava na Imtech Areni u Hamburgu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmice se na ovom turniru igraju po formatu 2x30 minuta, a oba su spomenuta kluba do finala došla nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Wolfsburg je u 60 minuta odigrao 0-0 protiv domaćina HSV-a, da bi u izvođenju penala slavio sa 6-5. Za Hamburžane je precizan s bijele točke bio i naš Ivo Iličević, ali to u konačnici nije pomoglo njegovoj momčadi.

Odigrao je Iličević svih 60 minuta, dok je Milan Badelj proveo na terenu samo prvo poluvrijeme. S druge strane, cijelu je utakmicu za ''vukove'' odigrao Ivica Olić, ali ga nije bilo među izvođačima jedanaesteraca. Ivan Perišić nije bio u kadru.

U drugom polufinalu Bayern je odigrao 2-2 protiv Borussije Mönchengladbach, a potom je bio bolji s bijele točke s 5-4. Bavarci su poveli u 29. minuti fantastičnim pogotkom Roberta Lewandowskog koji je najprije nasamario četvoricu Borussijinih braniča, a potom nonšalantno lobom svladao i golmana. U 34. minuti je Franck Ribery zabio za 2-0 i činilo se da će Guardiolina momčad lako doći do pobjede, ali stvari su se zakomplicirale.

Borussia je zabila dvama pogocima Maxa Krusea iz penala, najprije nakon igranja Holgera Badstubera rukom, a potom i nakon prekršaja Javija Martineza. U kasnijem izvođenju jedanaesteraca Bayern je ipak došao do pobjede i finala. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider